K3 in de wolken na eerste concerten in Sportpaleis

K3 in de wolken na eerste concerten in Sportpaleis

Foto: © © GOEDEFROIT MUSIC

K3 is weer helemaal terug! Dat bewezen Karen, Kristel en Kathleen zaterdag tijdens twee uitverkochte concerten in het Antwerpse Sportpaleis met een live spektakel dat visueel en muzikaal helemaal àf was.

De dames van K3 vertelden het vorige week al in deze krant: na de babypauze hadden ze opnieuw heel veel zin en energie om er met K3 opnieuw in te vliegen. Dat was er duidelijk aan te merken zaterdag in het Sportpaleis in Antwerpen, waar K3 twee keer voor ruim 12.000 kinderen en hun ouders optrad. Ook voor Karen, Kristel en Kathleen een spannend moment, want voor het eerst in zes jaar traden ze helemaal live op, zonder geluidsband. Het moet gezegd: de dames stonden vocaal prima hun mannetje, en ook visueel was de show helemaal in orde. Het cirkelvormige podium - een soort gigantische ufo, annex catwalk - werd bij momenten bevolkt door liefst 30 dansers in de kleurigste pakjes.

De show werd op gang getrokken door een eenzame saxofonist die enkele flarden uit de bekendste K3-hits aaneenreeg, waarna het Sportpaleis anderhalf uur lang omgetoverd werd in De wereld van K3 . Zelfs voor de volwassen begeleiders van de jeugdige fans - ook uit Nederland waren er een heleboel afgezakt - was het aangenaam vertoeven in die wereld.

Een leuke vondst waren de drie verschillende kinderkoortjes die tijdens de reggaemedley met Op m'n oude sofa/Yéke Yéke/Jippie jippie opgevoerd werden en mooi samenkwamen aan het einde.

Tijdens het gloednieuwe, opzwepende nummer met Afrikaanse invloeden Kuma he mochten Karen, Kristel en Kathleen zelf even op de drums slaan. Daarna werd het tempo verlaagd voor een akoestische set met Miguel Wiels - K3-hitcomponist en aan het hoofd van de liveband - met mooie versies van Heya mama , Verliefd en Parels .

Met Tele-Romeo sloeg de vlam dan weer in de pan. K3 haalde ook herinneringen op aan de musicals Doornroosje en De drie biggetjes , waarna in snel tempo een rist nummers van het jongste album erdoor gejaagd werden. Tijdens de finale met Alle kleuren en nog eens Heya mama , het Eurosong-nummer waarmee het zes jaar geleden allemaal begon, bleek dat ook kids het Sportpaleis op z'n grondvesten kunnen doen daveren.

Meteen na de show liepen de K3-dames backstage op wolkjes rond. ,,Dit is echt kicken, kicken, kicken'', glunderde Kathleen. ,,Ik stond op een bepaald moment zo enthousiast mee te dansen dat ik vergat in de microfoon te zingen.'' Ook Karen was zwaar onder de indruk. ,,Meestal maak ik na een show meteen grapjes, maar nu ben ik even sprakeloos. Met een echte liveband optreden is toch zoveel leuker.'' Kristel had het gevoel dat ze op het podium de hele tijd stond te stralen. ,,Na zes jaar was dit het perfecte moment voor onze eerste echte liveshows. We hebben intussen al zoveel ervaring opgedaan, dat we nu heel relax en vol vertrouwen op het podium konden staan. Het zal wel even wennen worden om weer voor kleinere zalen op te treden.''

K3 is morgen om 17 uur nog één keer live in het Sportpaleis te zien. Er zijn nog een beperkt aantal tickets verkrijgbaar (070/345.345 of via www.K3.be). Op 22 en 23 oktober geeft K3 vier concerten in de Ahoy in Rotterdam.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees