Emile met Hamburg voor het eerst sinds 2003 terug in de Arena auf Schalke

Mpenza en Assauer vliegen elkaar (nog eens) in de haren

Schalke 04 ontvangt vandaag Hamburg. Emile Mpenza keert zo voor het eerst naar de Arena auf Schalke sinds zijn vlucht naar Standard in de zomer van 2003. Schalke-manager Rudi Assauer, die Mpenza ooit adviseerde een hoofdoperatie te ondergaan, kon het alvast niet laten nog eens naar zijn nukkige poulain van weleer uit te halen.

Rudi Assauer lijkt nog steeds niet verwerkt te hebben hoe Mpenza, van 2000 tot 2003 in Gelsenkirchen, onder zijn vleugels ontspoorde en vaker geblesseerd was dan fit. Verwijten van een gebrek aan professionalisme, liet Assauer zich dit keer niet ontvallen, al broeit er nog steeds een onderhuidse spanning tussen de twee.

,,Emile zal zich wel herinneren hoe hij hier aangenomen is. Wij hebben ons extreem om hem bekommerd. Een woordje van dank bij zijn afscheid was mooi geweest. Als hij zijn hoofd vrij hield, was hij een van de beste aanvallers van de Bundesliga. Vaak was echter hij teveel met zichzelf bezig. Dat moet je weten als je Emile tot iets verplicht'', prikte Assauer naar goede gewoonte.

De jongste Mpenza liet de kritiek niet over zich glijden. ,,Assauer is manager in Schalke, ik speel in Hamburg. Waarom zegt hij dan zulke dingen over mij? Hij kan me toch moeilijk beoordelen van daaruit. Ik zal op het veld antwoorden: ik ben topfit en mijn hoofd is vrij.''

Op de vraag of hij zich verheugde op het weerzien met Assauer antwoordde Mpenza laconiek: ,,ik heb geen vrienden in Schalke, net als in Hamburg.''

HSV-manager Dietmar Beiersdorfer nam zijn speler in bescherming. ,,Twee jaar geleden droeg tachtig procent van de Schalke-fans het shirt van Emile. Zo slecht zal hij dus wel niet geweest zijn. Hij moet zaterdag kiezen tussen cool en schuim op de lippen'', gaf hij nog als goede raad mee.

Sven Vermant is ziek en speelt niet, Emile Mpenza en Daniël Van Buyten worden in de basis verwacht.

In Nederland krijgt Feyenoord, met Bart Goor, Ajax op bezoek. In de halve finales van de Engelse FA Cup speelt Arsenal tegen Blackburn, morgen trekt Manchester United naar Newcastle.

(KVU/GDV)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.