Twee vrienden zullen bekend volkscafé samen uitbaten

Café Stinne gaat weer open

Café Stinne gaat weer open

Wouter Scherpereel: 'We kwamen geregeld over de vloer bij Stinne.' jla Foto: © jol

AALST - Timon Vaessens (24) en Wouter Scherpereel (23) zijn de nieuwe eigenaars van het bekende volkscafé Stinne aan het Kravaalbos in de Putstraat in Meldert.

Timon en Wouter leerden elkaar jaren geleden in Meldert kennen bij de tante van Timon, Sigi De Ridder en er groeide een hechte vriendschap. Timon woont momenteel nog in het Duitse Pforzheim, zijn geboorteplaats maar volgende maand verhuist hij naar Meldert. Hij gaat er fulltime werken in het café. Wouter, afkomstig uit Dilbeek, doet de uitbating in bijberoep. Hij blijft werken bij het Wit-Gele Kruis.

Het café blijft nagenoeg onveranderd. 'Er zijn nog maar weinig volkse cafés met een interieur van midden vorige eeuw', zegt Wouter. 'We veranderen ook de naam niet. Het blijft Stinne. Uitbaatster Stinne was niet alleen bekend in de gemeente, de naam is een begrip in het Aalsterse en tot ver over de grens met Vlaams-Brabant.'

'We kwamen geregeld over de vloer in het café. Bij mooi weer op het terras een pintje of koele geuze drinken: heerlijk'.

Speciale activiteiten plannen de nieuwe uitbaters voorlopig niet: 'Het café langzaam weer laten bloeien is onze voornaamste doelstelling.'

De leden van voetbalploeg de Stinneboys zijn intussen blij dat ze hun stichtingsplaats als clublokaal kunnen behouden. De familie is dan weer opgetogen dat het een café blijft. Na het overlijden van Clementine 'Stinne' Aelbrecht (91) eind juli vorig jaar, bleef het café dicht.

De officiële heropening plannen Timon en Wouter ergens in september. Maar de twee uitbaters hopen midden dit jaar de eerste klanten te kunnen begroeten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio