,,Nog niet klaar om af te bouwen''

Wilfried Dubois(46) rijgt de sportieve successen aan mekaar. ,,Ik heb er al aan gedacht om langzaam af te bouwen. Maar daar voel ik me nog niet klaar voor'', vindt de atleet. Hij is kandidaat-sportlaureaat van de stad Aalst.

Jos LAEREMANS

Aalstenaar Wilfried Dubois (46) werd in San Sebastian in de masters categorie vice-wereldkampioen op 1.500 meter met een tijd van 4 minuten en 3 seconden. De Amerikaan Anseln Lebourne was twee seconden beter. Enkele maanden eerder zette Dubois over dezelfde afstand bij de Vlanderscup in Vlierzele de beste wereldjaarprestatie neer: 3 minuten en 59 seconden.

Op Dubois' palmares van dit jaar staan naast het Belgische record op de 1.500 ook dat van 2.000 meter (tijd: 5.30), de 3.000 meter (8.38) en de 5.000 meter (14.48).

In de wereldlijst aller tijden van de 45-plussers staat hij met één seconde verschil achter de Brit Peter Molloy. ,,Het zijn tijden waarnaar ook jongeren trachten'', zegt hij met fierheid. ,,In juli volgend jaar ga ik het wereldrecord nog eens aanpakken.''

,,Ik ben vrij laat met het competitielopen begonnen'', vertelt Dubois. ,,Tot mijn achtentwintigste legde ik me toe op wielrennen. Daarmee stopte ik na het overlijden van mijn ouders.''

Dubois sloot zich eerst aan bij de langeafstandlopers van Spiridon. Later ging hij naar Atletiek Eendracht Aalst. ,,Een evenwichtige voeding en een specifieks trainingsschema hebben zeker bijgedragen tot deze resultaten. Ik heb er al aan gedacht om langzaam af te bouwen. Ik voel me er echter nog niet klaar voor. Ik zit nog in de lift.'' Voor zijn prestaties dit jaar stelt de club Atletiek Eendracht Aalst Dubois voor als kandidaat sportlaureaat van de stad. De verkiezing vindt plaats op vrijdag 16 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus