Elegant afscheid van Villapark

TURNHOUT - In het Turnhoutse voetbalstadion Villapark is gisternamiddag een bladzijde voetbalgeschiedenis omgeslagen. Na 57 jaar is er, tegen Bornem, de laatste officiële voetbalmatch afgewerkt.Door de winst, en de daaraan verbonden leidersplaats in derde klasse, werd het een plezant afscheid.

Emotionele taferelen speelden zich niet af in het Villapark, er kwam wel een eind aan een era voetbalplezier in Turnhout. ,,Ach, het is jammer'', zegt een supporter. ,,De meeste supporters hebben niet anders dan het Villapark gekend. Hier voelden we ons thuis en het was er gezellig. Maar de club verdwijnt niet. En dat is het belangrijkste. Het heeft er ooit anders uit gezien.''

Ook KV Turnhout-voorzitter Joos Horsten denkt er zo over. Van op het veld sprak hij de supporters toe. ,,We laten een hele voetbalgeschiedenis in het Villapark achter, maar wat we zeker meenemen naar het nieuwe stadion zijn een heleboel goede herinneringen.''

Vooraf was er vrees dat supporters het veld zouden bestormen of souvenirs meenemen. Dat bleef, ook op vraag van de politie, beperkt.

Volgende wedstrijd

Het Villapark in zijn huidige vorm dateert uit 1947. Het gaat een van de volgende maanden tegen de vlakte om plaats te ruimen voor een woonwijk. De volgende competitiewedstrijd, op zaterdag 19 februari, vindt plaats in het nieuwe sportstadion in het Stadspark.

Adieu

In september 1947 scoorde Roger Bauwens tegen Hasselt het eerste competitiedoelpunt in het Villapark. De eer om de laatste goal tegen de netten te prikken, was voor Bruno Versavel. Het werd 5-1 tegen Bornem. De laatste tien seconden op de stadionklok werden door de spionkop luidkeels afgeteld. Kort nadien floot de scheidsrechter af.

Door de stadionboxen weergalmde 'Turnhout, stadje van mijn hert' van Jan Van Gool. Adieu Villapark.

(DAT)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio