Lambchop maakt blijde herintrede

Lambchop maakt blijde herintrede

Kurt Wagner: geen saaie man met pet. Foto: © GOEDEFROIT MUSIC

Kom je Kurt Wagner op straat tegen, dan denk je: oude man met saai petje en brilletje. Zie je dezelfde frontman van Lambchop op een podium, dan weet je hoe oude muziek weer sprankelend in het leven kan worden geroepen.

Kurt Wagner en co kregen we eerder dit jaar al op het hoofdpodium van Folk Dranouter te zien. Toen, met te veel opgekropte frustratie (om zijn strijd tegen kanker?), was de opvallend zwijgzame Amerikaan te wisselvallig om van een echt goed optreden te kunnen spreken. Zaterdagavond was Lambchop in Brussel, mét Pools strijkkwartet, simpelweg te goed om nog van een wisselvallige band te spreken. De achtste volwaardige studioplaat Damaged , die deze zomer uitkwam maar vooral uw winter moet kleuren, spreekt voor zich.

Een aardig volgelopen Ancienne Belgique met een publiek schommelend tussen 17 en 70 kreeg van bij prachtopener Paperback bible een vakkundige leidraad doorheen het nieuwe album, dat zich bij de beste in het Lambchop-rijtje mag scharen. Nog meer goed nieuws uit de AB: de almaar ronddraaiende camera's die verraadden dat er nog filmmateriaal van de groep te verschijnen staat.

Wat zijn we verdomd opgelucht dat Lambchop onder aanvoering van een schijnbaar herboren frontman weer springlevend is met een hartverwarmend haardvuur van een plaat. Het collectief uit Nashville brengt country op z'n krachtigst, blues op z'n blankst en funk op z'n traagst. Alsof het allemaal nog niet volstond, sprak Wagner ons op het eind van een innemend concert toe: ,,Ik had niet direct gedacht dat we hier nog zouden spelen. Wie weet komen we elkaar binnenkort nog wel eens tegen op straat.'' Als die eer u te beurt valt, denk dan niet 'oude man met saai brilletje en petje', maar: de herintrede van een herboren man die via zijn schuurpapieren stembanden het leed in de wereld van zich af zingt. En daar kunnen we alleen maar blij om zijn. (kbz)Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees