Celebs

McCartneys losse handjes staan op video

McCartneys losse  handjes staan op video

Foto: © AP

Een video- en geluidsopname van ruzies en mishandelingen. Dat is het laatste 'bewijsstuk' in de vechtscheiding tussen ex-Beatle Paul McCartney en zijn vrouw Heather Mills.

Videotapes en geluidsbandjes. De Britse roddelpers vroeg zich al af waarom Heather Mills in het openbaar vaak met een camera rondliep. Zou ze de opnames gebruiken voor een documentaire of verzamelde ze bewijzen over hoe ze achtervolgd werd door de paparazzi? Volgens een 'naaste bron' van Mills gebruikte ze die camera dus ook wanneer het echtpaar ruzie had. ,,Zelfs tijdens een ruzie was Heather slim genoeg om de camera aan te zetten.'' Het audiofragment zou volgens de bron 'dynamiet' zijn.

Vier jaar lang waren ze getrouwd, maar in die tijd zou Macca zich niet altijd even netjes hebben gedragen. Woensdag nog werd een anonieme fax naar het bureau van het perscentrum van Londen gestuurd. Inhoud: een gedetailleerde lijst van alle mishandelingen waar Mills het slachtoffer van werd. Hij zou haar met een gebroken wijnglas hebben aangevallen, haar een keer bij haar nek over een koffietafel hebben getrokken en haar ook eens door elkaar hebben geschud toen ze vroeg hij of hij marihuana had gerookt.

En dat is niet alles. Volgens Mills mocht ze hun dochtertje Heather Beatrice geen borstvoeding geven. ,,Het zijn mijn borsten'', zou Macca hebben gezegd. ,,Ik wil niet dat ik meteen met een mond vol moedermelk zit.'' Ook dwong McCartney haar om een operatie aan haar been uit te stellen omdat hij met vakantie wou. Hij weigerde haar 's nachts uit bed te helpen, zodat ze op haar ene been naar het toilet moest huppelen.

Maar de ex-Beatle ontkent alle beschuldigingen stellig. Hij liet zijn advocaten een open brief schrijven die woensdag in de Britse kranten verscheen: ,,Onze cliënt zou graag publiekelijk willen reageren op de beschuldigingen, maar op ons aanraden heeft hij besloten om dat enkel te doen via de enige juiste weg: de rechtbank.'' Hij liet ook nog weten dat dit zijn 'ergste nachtmerrie' is.

Toeval of niet, ook McCartney heeft een video-opname: een dvd waarin beroemdheden als Bill Clinton en Lenny Kravitz de loftrompet steken van zijn muziektalent. ,,Je hebt Mozart, Beethoven en McCartney'', zei Kravitz. Of dat zal helpen is nog maar de vraag. In alle media, zelfs de gerespecteerde BBC, wordt immers een niet zo fraai beeld van Macca opgehangen.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees