Atomix niet voorbij Beyne

Geen verrassingen op de zesde speeldag alhoewel de grote verschillen niet altijd het exacte wedstrijdbeeld weergeven. Zo kroop Sasja door het oog van de naald tegen Eupen, dat in de eerste helft liefst 8-16 uitliep via Tonkovic (9) en Milakovic (6).
Beide schutters kregen immers vrij spel van de vrij lusteloos acterende kampioenen, terwijl de Hobokense aanval slordig en onprecies acteerde. Pas toen Lamury (5) zijn entree maakte sloeg de vlam in de pan en kwam er een kentering. Op slag van rust werd het 13-16 en meteen na de pauze zette Van Wezemael (5) de thuisploeg op weg naar een nog ruime zege, die dankzij de parades van doelman Bertels gestalte kreeg.

,,We hebben een zware periode achter de rug'', left coach Alex Jacobs uit. ,,Sommige jongens zijn vermoeid, anderen geblesseerd. Maar deze wedstrijd moet je op maturiteit winnen. Die eerste helft was gewoon waanzin. En als je dan nog vlot kunt terugkomen en zelfs uitlopen zegt dat genoeg over de niveauverschillen in eredivisie.''

Atomix kon de sterke prestatie tegen Neerpelt niet bevestigen. ,,Een gemiste kans om ons klassement te verbeteren. Verdediging verwaarloosd en een enthousiast Beyne te veel ruimte gelaten'', vatte trainer Luc Vercauteren de nederlaag samen. Atomix holde doorlopend achter de feiten aan. Na de rust (18-15) maakten de bezoekers wel gelijk, maar in het laatste kwart werden nodeloos balverlies en onzorgvuldig verdedigen de Atomix fataal.

Neerpelt demonstreerde tegen een zwak Flémalle, Hasselt liet in het laatste kwart Houthalen ter plekke en Tongeren had aan een sterke tweede helft genoeg om vlot Eynatten te kloppen. (vaf)

Corrigeer