Freriks valt uit met enkelletsel in eindfase

Bij 13-11 in de tiebreak lag de zege voor Roeselare voor het grijpen in de eerste topper van het seizoen. Dan viel spelverdeler Nico Freriks uit met een enkelletsel. Enige consternatie bij de thuisploeg waar een geslepen Maaseik van profiteerde om met 14-16 uit te maken.

,,Slecht neergekomen bij een blok op een bal die scherp op het net kwam'', legt Freriks de volgende morgen uit. ,,Op de voet van een tegenstander geland en dan ging ik door mijn rechterenkel. Klassieke volleybalblessure. Echt balen is dit. Vooreerst omdat we misschien daardoor de eerste topper verliezen net nu we alles perfect onder controle hadden. Ook omdat ik nu met de onzekerheid zit van hoe lang ik langs de kant moet blijven. De voet zit nu in het gips en ik moet hem de komende achtenveertig uur laten rusten Pas dan kunnen ze de blessure verder bekijken. Ik weet alleen dat er niks gebroken is. Toch een heel klein beetje goed nieuws.'' (id)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen