,,Dit is voor mij geen revanche''

Luc Smout verslaat leider Antwerp met rode lantaarn Pepinster

Luc Smout verslaat leider Antwerp met rode lantaarn Pepinster

Luc Smout: ,,Ik wil mij waarmaken als professioneel coach.'' Foto: © WAS

Luc Smout, een echte Antwerpenaar, zorgde voor de stunt van de speeldag door zijn team Pepinster, de rode lantaarn, voorbij leider Antwerp te loodsen.

Wat een prestatie van mijn jonge en vooral gehandicapte ploeg'', loofde Luc Smout na de zege tegen Antwerp Giants zijn spelersgroep. Voor de 46-jarige sinjoor smaakte de overwinning bijzonder zoet. Zes jaar geleden werd Smout door het toenmalige RB Antwerpen als assistent van Eddy Casteels ontslagen. In zijn debuutseizoen als headcoach in eerste klasse noemen ze dit in de professionele sportwereld dan ook revanche nemen.

De winst van de Waalse ploeg was tevens opmerkelijk. Pepinster miste onder meer internationals Van Dorpe en Beghin en Antwerp Giants kwam als fiere leider naar Hall du Pairé afgezakt. De Giants speelden echter niet als reuzen en kregen tegen een enthousiaster Pepinster dan ook lik op stuk.

Een geïnspireerde Luc Smout coachte eveneens verstandig en was mee de bezieler van de tweede competitiezege.Winnen tegen Antwerp. Dat moet een droom zijn?

,,Neen, als ik met Pepinster in deze omstandigheden nu win van Leuven, Oostende of Antwerp maakt me helemaal niet uit.''Ben je niet rancuneus tegen de vroegere mensen van RBA?

,,Luister, ik heb daar vijf mooie jaren gekend aan de zijde van Eddy Casteels en had met sommige mensen van het bestuur een goede band. Dat ze me hebben ontslagen deed uiteraard pijn. Ik kijk echter alleen vooruit en ben vooral blij dat er eindelijk terug ambitie in Antwerpen is.''Heeft Antwerp jullie onderschat?

,,Misschien wel. Wij hebben de zege echter niet gestolen en hadden met Gray, James, Zecevic en Brunner vier spelers op een hoog niveau.''Pepinster zal zich redden?

,,Als Beghin en Van Dorpe terugkeren en gezond blijven denk ik dat met een mix van jonge Amerikaanse en Belgische talenten en de ervaring van Van Dorpe, Beghin en Zecevic een zesde of zevende stek mogelijk is.''Hoe gelukkig is Smout nu hij eindelijk in eerste klasse coacht?

,,Ik voelde me super in die zeven jaar dat ik assistent was onder Eddy Casteels. Dat hij Pepinster verliet en ik het kon overnemen is echter ongelooflijk. Ik ben graag met jeugd bezig en hoop later nog iets op dat vlak neer te zetten. Nu primeert echter Pepinster en ik hoop dan ook me als professioneel coach te kunnen waarmaken.''Zaterdag komt Eddy Casteels met Charleroi op bezoek. Dat is toch speciaal?

,,Wat een week. Eerst Antwerp kloppen en zaterdag volgt een clash tegen Casteels en Charleroi. Uiteraard is dat speciaal als hij aan de andere kant staat. Ik heb oneindig veel respect en vertrouwen in die man. Hij is dan ook mijn voorbeeld. Zaterdag is hij echter vooral mijn tegenstander!''

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.