Luc Van Lierde (16de): ,,Volgend jaar op top drie mikken''

Hij moest aan de baxter Luc Van Lierde, 37 lentes jong, even suiker tanken. Zestiende, na 53'35'' zwemmen (op één na beste chrono!), als eerste uit de wisselzone gekomen, dan 4u40'45'' gefietst waarbij hij op vraag van coach Paul Van Den Bosch op reserve reed, en 2u59'40'' marathonlopen.

Eindtijd: 8u32'12''. Net onder de vooropgestelde eindtijd van 8u30' maar ver boven de gedroomde toptien. Boven de 50' beoogde zwemtijd, de 4u40' wel gehaald in het fietsen en de marathon ook onder 3 uur gehaald (2u59').

Ondanks de gemiste toptienplaats mocht Van Lierde niet ontevreden zijn, om twee redenen: materiaalpech en een blessure. ,,In het fietsen wilde ik op een bepaald moment van klein naar groot schakelen, maar het lukte niet: zo heb ik een kilometer of zes-zeven voortgereden tot de materiaalwagen me geholpen heeft. In één ruk ben ik naar de anderen gereden maar dat heb ik een beetje bekocht.''

,,In het lopen had ik van het begin tot het eind pijn aan mijn scheenbeen, dat al langer ontstoken is. Zonder die pijn had ik tien minuten rapper kunnen lopen en was ik tiende geëindigd'', zegt Van Lierde.

Volgend jaar hoopt hij op de topdrie te kunnen mikken. ,,Ik weet dat ik nog niet aan mijn plafond zit. Dit jaar heb ik 14.000 kilometer gefietst, volgend jaar 16.000: dat zijn er dan 30.000, en dat zullen er meer zijn dan in de voorbije drie jaar.'' Van Lierde is zijn coach Paul Van Den Bosch dankbaar. ,,Hij steekt in mij tien keer meer werk dan in zijn andere atleten. Ik zou kunnen opgeven hebben door de pijn maar dan ik zou ik beschaamd zijn tegenover Paul.'' (VWF)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.