Marino Vanhoenacker (6de): ,,Abonnement bij de frituur''

De West-Vlaamse militair Marino Vanhoenacker is nu echt een wereldtopper, dat heeft hij in Hawaï bewezen. Twee jaar niet deelgenomen, daarvoor een opgave en 54ste plaats maar nu zesde na een onwaarschijnlijke remonte, goed voor 12.500 dollar, Beke krijgt trouwens 20.000 dollar.

Een tijd stond Vanhoenacker, die van in het begin voorin reed, rond de vijfde plaats gerangschikt, maar toen leek hij weg te zakken. ,,Ik heb het waarschijnlijk heel verstandig aangepakt: geen meter op kop gereden. Al heeft het er een paar keer slecht uitgezien: ik denk aan de laatste vijf kilometer toen ik niks anders gedaan heb dan mijn drank uitgebraakt. Godverd.. ik ben er nog niet goed van. Ik kom terug om te winnen.'' Of hij niet vreest dat hij erop afgerekend wordt dat hij overal en altijd zegt dat hij wil winnen? ,,Moet ik aan mijn sponsors zeggen dat ik zevende wil worden? Nee, ik kom om te winnen. Met die typische Vlaming komen ze niet ver hé.''

Vanhoenacker weet al wat hij zal doen met zijn dollars. ,,Een jaarabonnement nemen bij het frietkot achter de hoek.'' (VWF)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.