Vijf eersteklassers sneuvelen

Vijf eersteklassers sneuvelen
Op zijn minst zes eersteklassers (Beerschot moet woensdag nog aan de bak) liggen donderdag, bij de loting voor de achtste finales van de Beker van België, niet meer in de trommel. Bergen, dat als promovendus niet bye was voor de 1/32 finales, heeft zijn bekerillusies al eerder opgeborgen.
Het voorbije weekend sneuvelden ook Lokeren, Charleroi, Beveren, Cercle en Brussels. Lokeren werd zelfs vernederd. Toch kon het kerkhof nog veel groter geweest zijn. Moeskroen had thuis tegen Tubeke verlengingen nodig, STVV op bezoek bij Cappellen zelfs penalty's. Ook Genk, Gent en Westerlo hadden niet veel overschot. Het demonstreert eens te meer de nivellering van ons Belgische voetbal. Al is het evenzeer waar dat heel veel tweedeklassers zwaar investeerden de voorbije transferperiode, kwestie van zo snel mogelijk uit het vagevuur (of is het de hel?) te ontsnappen. (mre)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.