Viermaal Jovanovic

Viermaal Jovanovic

Jovanovic, Dembele, Lopes en Bouchouari konden gisteren vlot juichen. Foto: © Photo News

Standard kende nauwelijks problemen met tweedeklasser Eupen. Jovanovic maakte vier goals en loodste zo de Rouches moeiteloos naar de volgende ronde. Eupen, dat uiteindelijk met 6-1 verloor, woog letterlijk en figuurlijk te licht.

Echt roteren kan je het niet noemen wat Preud'homme deed, maar een paar testjes zaten er wel in zijn opstelling. Espinoza verving voor het eerste Renard in doel. Bouchouari kwam voor de tweede keer aan de afrap. De voormalige spits van Lokeren verving de aan de dij geblesseerde Conceição.

Geraerts kreeg rust. Dembele kon daardoor weer matchritme opdoen. Ook het systeem was lichtjes aangepast. Standard wisselde vaak van postie, met Bouchouari bij momenten als tweede centrale spits naast Jovanovic. Defour en Fellaini gingen afwisselend in zone op rechts spelen.

Eupen, een jonge ploeg bestaande uit overwegend technisch behoorlijke lichtgewichten, speelde aanvankelijk behoorlijk mee. Toch maakte Jovanovic vrij snel het openingsdoelpunt uit een halve kans, dit na een veertigmeter-pass van Dupré. De 2-0 maakte de Serviër uit een strafschop na een fout van Rentmaasters. Op slag van rust scoorde hij zelfs een derde goal, met aan de basis een persoonlijke actie. Tussenin had Dembele met een doelpunt uit een afstandsschot voor de 3-0 gezorgd. Een zuivere hattrick scoorde Jovanovic dus niet, maar geen ploegmaat die daar achteraf over maalde.

Kopt na de pauze milderde Eupen uit een strafschop na een betwiste fout van Onyewu op Vinamont. Maar ook voor Standard was de kous nog niet af. Fellaini deed er nog eentje bij. Jovanovic kon uiteraard niet achterblijven. Ook hij legde er nog eentje in het mandje. Zo werd het met de 6-1 eindcijfers op het bord een heel rustige avond voor de Rouches.

Wat leerden voorts de tests van Preud'homme? Espinoza kreeg te weinig werk om beoordeeld te worden. Hij loste één bal en redde met de knie een bijna gemaakt doelpunt. Maar Bouchouari is bij Standard nog steeds niet de aanvaller die bij Lokeren furore maakte. Goed, de beker is en blijft de dichtste weg naar Europa en de Rouches hielden achteraf alleen de kwalificatie over.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.