Jef en Mia 70 jaar samen

GEEL - Op 2 mei is het precies zeventig jaar geleden dat Jozef Robeyn (93) en Mia Wellens (90) uit Geel een contract voor het leven aangingen. Het platina huwelijk zal in familiekring uitgebreid gevierd worden.

,,Ik heb haar leren kennen aan de cinema", zegt Jef. ,,Zij is me komen opzoeken, anders had ik hier misschien niet gezeten."

Mia weet nog goed dat Jef wilde weten hou oud ze was. ,,Hij wou niet met een snotneus over straat lopen. Ik zei dat ik 18 was en dat kon ermee door voor Jef. Ik heb een beetje gelogen want ik was toen nog maar amper 16."

Jef en Mia zijn hun hele leven in Geel blijven wonen. Jef kwam aan de kost als schrijnwerker, Mia baatte decennia lang een kruidenierswinkel uit aan Rozendaal, in het pand waar het koppel nu nog steeds woont. ,,Ik heb altijd hard gewerkt en ben heel veel van huis geweest", antwoordt Jef op de vraag hoe je zeventig jaar huwelijksgeluk opbouwt. De uitnodiging voor de jubileumviering straks houdt het op echte en pure liefde. Volgens Mia houden beide echtelingen van zwanzen en blijf je jong door op tijd te lachen.

Het koppel kreeg twee zonen en twee dochters. Ondertussen zijn er ook vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. ,,Met onze gezondheid gaat het nog relatief goed", zegt Jozef. ,,Mia is vier maanden geleden wel vrij zwaar gevallen en heeft daarbij haar heup gebroken. Ondertussen staat die weer in elkaar. Haar looprek schuift ze meer en meer aan de kant. Op ons gemakske doen we er nog wel een paar jaar bij." (MPH)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio