Belgische kampioen klopt wereldkampioen in Lille

Nys wint zelfs mét blessure

Nys wint zelfs mét blessure

Foto: © AVT-PRESS/VERHOEVEN

De Krawatencross in Lille is dan wel op maat van Erwin Vervecken gesneden, de wereldkampioen moest in zijn eigen cross onderdoen voor een geblesseerde Sven Nys. Twee vliegen in één klap voor de nationale kampioen. Met zijn zege gekoppeld aan de flop van Bart Wellens, pakte hij ook de GVA-Trofee. Daaruit haalde hij genoeg motivatie om vandaag in Hoogstraten ook al voor de Superprestige te gaan.
Bizarre wedstrijd op de Lilse Bergen. De fel toegejuichte Erwin Vervecken mocht dan wel de toon aangeven in de eerste rondjes, één versnelling van Nys in Verveckens eigen zand werd de wereldkampioen fataal. Al voor halfkoers moest hij samen met de achtervolgers Vanthourenhout, De Knegt, Groenendael en het later terugkerend duo Van Noppen-Aernouts, passen voor de overmacht van Nys.

,,Ik voelde me nochtans niet optimaal, maar op de stroken dat er geduwd moest worden, voelde ik me sterker'', aldus de nationale kampioen. ,,Nee, in het rijden heb ik geen hinder ondervonden van mijn blessure. Nu afwachten wat de gevolgen van deze inspanning zijn.''

Erwin Vervecken verzachte de pil van het Rabobank-overwicht met een tweede plaats. De meest spectaculaire remonte kwam van Tom Van Noppen, die zich over Groenendael en De Knegt nog naar een podiumplaats spurtte.

Ontgoocheling bij Bart Wellens, die snel van fiets moest wisselen, door een val van Willemsens even opgehouden werd en nooit in zijn ritme raakte. Hij eindigde als achtste.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.