Tom Boonen in schoon gezelschap

De Ronde van Qatar mag dan officieel gedaan zijn, ook gisteren nog bleef de lokale televisie rechtstreekse beelden uitzenden vanuit Doha. En daar was een speciale reden voor. De veiligheidsdiensten kwamen zelfs handen tekort om de media op afstand te houden. Nochtans werd er niét meer gekoerst, alleen met renners en invités een gezapig rondje gereden voor het goede doel (onder meer een steunactie voor de tsunami-slachtoffers). Het hoogtepunt van een weekje wielrennen in Qatar, zoveel werd snel duidelijk.

Op kop van het peloton, tussen wereldkampioen Tom Boonen en Eddy Merckx in, peddelde zowaar de dochter van de emir. In lang zwart kleed, een beetje opgetrokken om niet tussen de ketting van haar Merckx-fiets te sukkelen.

Bovendien was ook topmodel Linda Evangelista ingehuurd om acte de présence te geven en keek één van de echtgenotes van de emir - naar verluidt heeft hij er een stuk of drie - goedkeurend toe vanachter haar zonnebril. Toen de dames opdaagden gaf dat zo'n toeloop van fotografen en camera's, dat zelfs Tom Boonen buiten het decor werd gedrumd en door Eddy Merckx terug binnenboord moest worden getrokken. (PDK)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.