'Mijn kunst is top' wordt opvolger van 'Mijn sport is top'

Adriaan Van den Hoof binnenkort te zien op Ketnet

Adriaan Van den Hoof binnenkort te zien op Ketnet

Foto: *

Adriaan Van den Hoof (39) gaat op Ketnet 'Mijn kunst is top' presenteren. Het programma moet kinderen warm maken voor kunst en cultuur in de breedste zin van het woord.

In Mijn kunst is top trekt Adriaan Van den Hoof door Vlaanderen om samen met een bekende Vlaming een discipline uit de kunstwereld te ontdekken. Adriaan en de BV doen die ontdekking samen met een kind dat die discipline uitoefent.

VRT-woordvoerder Björn Verdoodt bevestigt dat Van den Hoof het programma zal presenteren: 'Zoals Mijn sport is top kinderen zin moest doen krijgen in lichaamsbeweging, zo moet Mijn kunst is top kinderen zin doen krijgen in alles wat artistiek is. Het gaat dus over meer dan klassieke kunst als schilderen. Er zijn ook heel wat bekende gezichten bij betrokken maar het concept is iets anders dan Mijn sport is top. Het programma wordt sowieso ook interessant voor volwassenen.'

Drie soorten dans

Meer details wil de VRT niet kwijt, maar in de artistieke wereld gaat het nieuwe Ketnetprogramma als een lopend vuurtje rond. Zo komt de discipline dans aan bod met drie genres: volksdans, klassiek ballet en de hiphop-variant locking.

Adriaan Van den Hoof zou achttien genres willen uitproberen. Als hij dat met evenveel enthousiasme doet als Pieter Embrechts in Mijn sport is top, belooft ook de opvolger een populair programma te worden bij kinderen én volwassenen.

Adriaan Van den Hoof, vader van een tweeling van vier, heeft fans in beide doelgroepen. Hij was al te zien in Sinteressante dingen en Hij komt, hij komt... de intrede van de Sint en zette in Tegen de sterren op een onvergetelijke imitatie neer van zijn goede vriend Jeroen Meus.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees