Invaller verdringt Drogba en co op overwinningsfoto's Chelsea

Iedereen wil wel een afspraak met de geschiedenis. Bij Champions League-winnaar Chelsea had vooral José Bosingwa dat zaterdagavond in München heel goed begrepen. De Portugees, nota bene normaal gesproken slechts invaller, stelde zich bij de uitreiking van de beker bijzonder irritant/opdringerig/mediabewust op.

Zo nestelde hij zich, eens hij de tribune had bestegen, op 30 centimeter van de beker met de grote oren. De 30-jarige rechtsachter had zich één ding voorgenomen: 'Ik sta hier en ga hier nooit meer weg'. Hij was zo vastberaden in zijn opzet dat hij bij de uitreiking zelfs de aanvoerders John Terry en Frank Lampard niet liet passeren om op een degelijke manier de beker in de hoogte te steken (foto 1).

Zich zorgen makend over het feit of hij wel op àlle foto's zou staan, ging hij voor alle zekerheid nog als een stuntman op de afrastering staan terwijl zijn ploegmaats hem vasthielden (foto 2). Hij liet ook hier Terry of Lampard niet voorgaan maar stal zelf de show met in het achterhoofd: 'Als ik hier val, haal ik weer de krantenkoppen en tv-journaals'.

Tijdens de ereronde was Bosingwa niet van de beker weg te slaan. Hij gunde iedereen wel een seconde of vijf met de beker maar dan was het weer aan hem. Het ging zo ver dat hij matchwinnaar Didier Drogba de beker uit de handen trok (foto 3). Drogba moest die cup manu militari weer opeisen.

Gisteren, bij de rondrit door Londen, had Bosingwa schijnbaar een moment van genade. Hij liet Drogba zowaar de beker de hoogte insteken terwijl hij zelf foto's nam. Maar ook niet langer dan een minuutje (foto 4).

Corrigeer