Kamperen onder Kuurnse kerktoren slaat aan

Kamperen onder Kuurnse kerktoren slaat aan

Corry Deltour, Alain Termote en de kleine Matisse kennen de Camping Municipal vijf sterren toe. Foto: © PHK

KUURNE - De tweede geslaagde editie van Camping Municipal bewijst dat Kuurne echt rijp is voor deze kampeerformule. ,,Dit wordt een blijver'', weet een tentbewoner die speciaal zijn echte kampeervakantie met een dag uitstelde om dit mee te maken.

Zaterdagnamiddag kwamen kampeerders naar het kerkpark aan Sint-Pieter afgezakt met mobilhomes, tenten en caravans om deel te nemen aan de tweede editie van Camping Municipal: kamperen onder de kerktoren met vrienden en buren. Organisator KWB Sint-Pieter zag dit jaar nog meer volk opdagen dan de eerste geslaagde editie.

Alain Termote en Corry Deltour en hun zoontje Matisse reden van thuis met de mobilhome precies een kilometer naar de camping. Matisse vertelde vandaag overal dat ze op reis gingen naar de kerk. Corry: ,,Vorig jaar zagen we achteraf een reportage van dit evenement op TV Kuurne. We wilden er dit jaar zeker bij zijn, want dit is echt iets voor ons. De ongedwongen sfeer, het contact met andere kampeerders en bezoekers stralen een puur vakantiegevoel uit. We nodigden enkele vrienden en familie uit om met ons de avond door te brengen. We gaan veel en graag weg met de mobilhome, maar nooit ver. Frankrijk en Nederland zijn onze favorieten. Maar dit is toch wel onze kortste reis ooit'', besluit ze.

Zaterdagavond konden de kampeerders hun honger stillen aan de reuzenbarbecue, zondagmorgen lokte het ontbijt 160 hongerige magen.

Opmerkelijk veel centrumbewoners boekten dit jaar een plaatsje op de camping. Voor de medewerkers van de organiserende KWB is het net iets minder vakantie, hoewel alles vlekkeloos verloopt.

,,Het is geen sinecure om deze activiteit met een beperkte groep mensen te dragen. Ideaal zou zijn mochten we nog wat extra medewerkers of andere organiserende verenigingen kunnen aanspreken. Dan kunnen we volgend jaar een vervolg verzekeren'', weet KWB-bestuurslid Piet Deprez. (KBK)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio