Molenbeekse jeugdbendes ,,goed georganiseerd''

Derk Jan Eppink, schrijver en publicist in Brussel met onder andere commentaarstukken voor het weekblad Knack, ziet een Europese tendens in de Parijse rellen. ,,Rellen zoals daar kunnen zich eigenlijk in elke grote stad in West-Europa voordoen, dus ook in Brussel. Er is ook hier een grote werkloosheid en de islamisering van verschillende wijken zorgt voor een explosief probleem. Er moet bij wijze van spreken maar een verkeersongeluk gebeuren en alles ontploft."

,,Een bijkomend probleem voor een buurt als Molenbeek is dat burgemeester Philippe Moureaux de klachten van buurtbewoners weglacht. Hij minimaliseert de situatie, omdat hij wil dat de allochtonen op hem blijven stemmen. Zo berichtte Hind Fraihi, journaliste bij jullie krant, vorig jaar over imams die in eigen land niet mogen preken maar in Molenbeek oproepen tot de Heilige Oorlog. Moureaux was toen woedend op de journaliste, maar ondernam niets."

,,Door het gebrek aan toezicht krijgen de jeugdbendes de kans zich goed te organiseren. Dan is er weinig nodig voor het volledig uit de hand loopt. De burgemeester vergist zich als hij denkt dat rellen zoals in Parijs zich niet in Molenbeek kunnen voordoen." (VVP)

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees