Fortuyn deed het met Marokkaanse jongetjes

Fortuyn deed het met Marokkaanse jongetjes

Foto: © WFA

Twee diskettes met geheime documenten die een geheim agent achterliet in een huurauto hebben de Nederlandse binnenlandse geheime dienst AIVD in verlegenheid gebracht. De diskettes werden doorgespeeld aan misdaadverslaggever Peter de Vries, die zondag zijn programma op SVS 6 aan de affaire wijdt. Dat schrijft De Volkskrant.

De diskettes bevatten onder meer verslagen van infiltraties in milieuactiegroepen, in Molukse groeperingen en bij ,,links-extremisten''. Maar zeer compromitterend is de informatie over de ,,seksuele escapades'' van wijlen Pim Fortuyn met Marokkaanse jongetjes. De populistische politicus had in 2002 enorm succes met zijn verkiezingscampagne, maar werd op 6 mei 2002, kort voor de verkiezingen neergeschoten.

Fortuyn maakte geen geheim van zijn homoseksuele geaardheid. Eén van zijn medewerkers, R. Sörensen van Leefbaar Rotterdam, liet alvast weten dat Pim Fortuyn geen seks had met minderjarige jongens. Sörensen en Fortuyn wisten al voor de verkiezingen dat de AIVD een onderzoek deed naar Fortuyns partij. ,,Pim dacht dat er jonge jongens op hem afgestuurd werden en waarschuwde ons toen dat ze dat met andere politici ook wel zouden doen en dat we dus moesten opletten'', aldus Sörensen. Hij is overigens van mening dat de informatie niet toevallig is kwijtgeraakt.

De AIVD heeft bevestigd dat het om staatsgeheimen gaat. Zij heeft De Vries al aangeschreven met de mededeling dat bezit van staatsgeheimen strafbaar is en openbaarmaking ervan een onrechtmatige daad.

Corrigeer

MEER NIEUWS