Meter Mathilde

Meter Mathilde

Foto: © AP

,,Lieve Alexia. Ik wens je het allerbeste voor de toekomst. Dat je in het warme gezin van je ouders en je zus Amalia moge opgroeien tot een warme en genereuze persoonlijkheid.'' Het zijn de woorden van prinses Mathilde tijdens de doopplechtigheid gisteren van het Nederlandse prinsesje Amalia, het jongste dochtertje van kroonprins Willem-Alexander en zijn Argentijnse vrouw Máxima Zorreguieta. Mathilde is een van de meters van het nu 4,5 maanden oude prinsesje. Een van de peters is jonkheer Frans de Beaufort, een jeugdvriend van de Nederlandse kroonprins. Het meisje werd gedoopt met water uit de Jordaan, omdat Jezus volgens de evangeliën in de Jordaan gedoopt is. Het meisje droeg een jurk die in 1880 gemaakt is voor de doop van prinses Wilhelmina. Andere opvallende aanwezigen in de dorpskerk van Wassenaar waren de ouders van Máxima. Tijdens de huwelijksplechtigheid waren die niet welkom wegens de omstreden rol van Jorge Zorreguieta tijdens de Argentijnse dictatuur. (SDB)

,,Lieve Alexia. Ik wens je het allerbeste voor de toekomst. Dat je in het warme gezin van je ouders en je zus Amalia moge opgroeien tot een warme en genereuze persoonlijkheid.'' Het zijn de woorden van prinses Mathilde tijdens de doopplechtigheid gisteren van het Nederlandse prinsesje Amalia, het jongste dochtertje van kroonprins Willem-Alexander en zijn Argentijnse vrouw Máxima Zorreguieta. Mathilde is een van de meters van het nu 4,5 maanden oude prinsesje.

Het meisje werd gedoopt met water uit de Jordaan, omdat Jezus volgens de evangeliën in de Jordaan gedoopt is. Het meisje droeg een jurk die in 1880 gemaakt is voor de doop van prinses Wilhelmina.

Andere opvallende aanwezigen in de dorpskerk van Wassenaar waren de ouders van Máxima. Tijdens de huwelijksplechtigheid waren die niet welkom wegens de omstreden rol van Jorge Zorreguieta tijdens de Argentijnse dictatuur. (SDB)

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees