Carrefour de l'Arbre wordt versterkte burcht

Wie voor de passage van Parijs-Roubaix op zondag 11 april opnieuw de Carrefour de l'Arbre of Gruson uitkiest, doet er goed aan absoluut niet op te vallen.
Organisator Amaury Sport Organisation (ASO) is met het gemeentebestuur bezig een uitgebreid plan op te stellen om de orde te handhaven. Alcohol is die dag taboe. De politie voorziet twee eskaders, waaronder in Cysoing ook acht rijkswachters te paard. Er komt een mobiel secretariaat en er wordt een surveillerende helikopter ingezet. Het is ook verboden vier dagen op voorhand de auto te parkeren langs de strook. Het lijken wel voetbaltoestanden.

ASO wil geen dolle dronken 'veldrittoestanden' op de kasseistroken. Vorig jaar werden de renners bespuwd en kregen ze bier over zich heen gekapt. In Gruson, de kasseizone na de Carrefour, knalde Filippo Pozzato in zijn mislukte jacht op Tom Boonen, ei zo na op twee overstekende supporters. 'Carrefour de l'Arbre wordt een versterkte, oninneembare burcht, desnoods met nadarhekken in het veld, voor (voornamelijk Vlaamse) dronken mensen', zegt koersdirecteur Jean-Francois Pescheux.

Voor de organisator is het meteen ook een 'try out' voor de Tour die op dinsdag 5 juli zeven kasseistroken aandoet onderweg naar Arenberg, waar de finish vóór het Bos van Wallers ligt. (HC)Corrigeer