Extra troepen naar onrustig Parijs

Extra troepen naar onrustig Parijs

Elke nacht gaan in Clichy enkele auto's op in vlammen. Foto: © REUTERS

De Franse politie stuurt extra troepen naar de Parijse voorstad Clichy-Sous-Bois waar het al onrustig is sinds vorige donderdag.

Toen kwamen twee jongens om. Zij waren op de vlucht voor de politie en hdden zich in een transformatorhuisje verstop. Daar werden ze geëlektrocuteerd. Sinds donderdag trekken elke avond jongerenbenden door de stad en steken er voertuigen en vuilnisbakken in brand.

Minister van Binnenlandse Zaken Nicolas Sarkozy, die verantwoordelijk is voor de openbare veiligheid, komt steeds meer onder vuur te liggen. De leidster van de Communistische Partij, Marie-George Buffet, beschuldigde Sarkozy, die de relschoppers ,,tuig'' noemde, van provocatie.

Vandaag worden extra manschappen naar de onrustige gebieden gestuurd. Allicht giet dat nog meer olie op het vuur, want de jongeren zeggen dat net al die politieaanwezigheid het beeld van hun stad als gevaarlijk alleen nog maar versterkt.

Ondertussen laat de politie niet met zich sollen. Maandag heeft een snelrechter drie jongeren tot twee maanden gevangenisstraf veroordeeld voor geweld tegen politie.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees