Bloementapijt voor Jef Scherens

LEUVEN - Door een administratieve blunder op het Leuvense stadhuis kreeg de wielerwedstrijd Grote Prijs Jef Scherens de toelating om op de Grote Markt te starten, terwijl er dan net een bloementapijt ligt. Burgemeester Tobback schudde een compromis uit zijn mouw: het bloementapijt zal Jef Scherens zelf uitbeelden.

Commotie alom bij de organisatoren van de GP Jef Scherens. Het stadsbestuur had hen de toestemming gegeven om dit jaar op de Grote Markt te starten. Dat zou zijn op zondag 4 september. Het is de eerste keer dat de wedstrijd op de Grote Markt wil vertrekken. Sporza zal de rit rechtstreeks uitzenden en de organisatoren wilden het stadhuis van Leuven in beeld krijgen. Net dat weekend pronkt er op de Grote Markt echter een groot tapijt van begonia's. Dat komt er in de marge van Leuven Kermis.

Burgemeester Louis Tobback (SP.A) is nu met een mooi compromis voor de dag gekomen. De start van de koers wordt enkele tientallen meters opgeschoven en het bloementapijt komt volledig in het teken van de koers. Duizenden begonia's zullen het portret van wijlen Jef Scherens (1909-1988) uitbeelden.

De Koninklijke Stoempersclub Leuven - De Stoempers - is tevreden met het compromis. De club organiseert de wedstrijd. ,,Vanuit de helikopter zal het een mooi beeld opleveren'', zegt Michel Vanmeerbeek op de webstek van de wedstrijd. ,,Maar de start van de koers zal nog wat puzzelwerk vragen. Waarschijnlijk starten de renners tussen de cafés op de Grote Markt en zal de staart van het peloton in de Naamsestraat worden opgesteld. De inschrijving kan nog steeds op de pui van het stadhuis gebeuren, al zal het publiek op de Grote Markt wel minder plaats hebben.''

(BCZ)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio