Inbreker Colruytwinkel van kerkhof geplukt

IZEGEM - In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in de Colruyt-vestiging aan de Nederweg in Roeselare. Vermoedelijk twee inbrekers raakten op een drieste manier binnen in het warenhuis. Met zwaar materiaal maakten ze een gat in de gemetselde buitenmuur en de Eton-binnenmuur. Tijdens hun zoektocht naar buit in de zaak trad de alarminstallatie in werking. De alarmmelding liep gisterochtend omstreeks 3.15 uur bij de lokale politie binnen.

Politiepatrouilles omsingelden het gebouw onmiddellijk. Nabij het aanpalende kerkhof hield een politiepatrouille eveneens een oogje in het zeil. Ook de Izegemse brandweer werd opgetrommeld om voor licht te zorgen in de buurt.

De daders hadden onraak geroken en waren toen al terug buiten. Hun buit lieten ze in de Colruyt-vestiging achter. Het ging om sigaretten.

Twee inbrekers werden samen opgemerkt op het kerkhof. Eén persoon kon ontsnappen tijdens de achtervolging te voet. Zijn kompaan werd zonder grote schermutselingen opgepakt. De 30-jarige man is van Oost-Europese afkomst. Hij werd in opdracht van de Kortrijkse procureur voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

(HWR)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio