,,Ik ben er niet uit''

Vanessa Van de Vijver denkt eraan af te haken op het hoogste niveau

Op de Wereldspelen haalde het jioe-jitsoe-duo Sandy Van Landeghem-Vanessa Van de Vijver brons. De twee groeiden op de tatami van Ippon Zwijndrecht op. Daar worden ze vanavond gevierd.

,,Wij waren superblij met die bronzen medaille," aldus Van de Vijver. ,,Op de Wereldspelen iets halen, is al heel moeilijk, omdat ze maar om de vier jaar georganiseerd worden. In de halve finale verloren we met één puntje van Duitsland. Zij maakten nochtans een fout in hun oefening, maar de jury zag het niet of durfde het niet zien voor een bomvolle zaal Duitsers."

,,Wij haalden dan nog wel brons met een oefening, waarvoor we lang alle kanten felicitaties kregen. Bij de overhandiging van de medailles bekende de Duitse voorzitter dat hij kippenvel kreeg, toen hij naar ons optreden zag. Dat deed deugd."

Mogelijk betekenden de Wereldspelen het afscheid voor het koppel Van de Vijver-Van Landeghem. ,,Daar zijn we nog niet uit", reageert Van de Vijver. ,,We hebben beslist om sowieso een sabbatjaar in acht te nemen. Beiden! Ik sukkel al een tijdje met een heupblessure en die moet eerst volledig genezen, terwijl Sandy al twee kindjes heeft en een job."

,,Wij trainen al acht jaar samen, maar de toekomst? Pas in november 2006 is er weer een WK. We hebben dus tijd om na te denken. Als mijn heup weer helemaal hersteld is, blijf ik zeker nog trainen of help ik in onze club bij de opleiding van de jeugd. En binnen vier jaar zijn er Wereldspelen in Taipeh. En daar zijn we nog nooit geweest", klinkt het weer ambitieus.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio