Sas van Rouveroij waarnemend burgemeester

GENT - Eerste schepen Sas van Rouveroij (VLD) is waarnemend burgemeester tot 6 augustus, waarna schepen van Sociale Zaken Martine De Regge (SP.A) overneemt. Burgemeester Frank Beke (SP.A) neemt het roer weer in handen na de Patersholfeesten.

Ook in het Gentse stadhuis slaat het post-Gentse Feesten-gevoel toe. Dat betekent niet dat Gent na de Gentse Feesten volledig in slaap valt en zelfs niet meer wordt bestuurd. Nog enkele bestuurders zijn aan de slag. Maar de burgemeester en diverse schepenen zijn met vakantie of staan op het punt te vertrekken.

Naast eerste schepen Sas van Rouveroij en schepen Martine De Regge zijn ook de schepenen Karin Temmerman (SP.A) en Christophe Peeters (VLD) aan de slag.

Al vertrokken of bijna weg, zijn burgemeester Frank Beke en de schepenen Daniël Termont (SP.A), Rudy Coddens (SP.A), Lieven Decaluwe (Spirit) en Geert Versnick (VLD). Marina Hoornaert (SP.A) herstelt aan zee van een heelkundige ingreep. Schepen Chantal Claeys (VLD) is ziek.

Het college van burgemeester en schepenen vergadert opnieuw op 12 augustus. Het schepencollege kan immers alleen maar vergaderen als er zes leden aanwezig zijn. Dat is tot die dag niet het geval.

(KVK)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio