Twee keer Europees goud voor The Handles

DEINZE - Met vier gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles hebben de Belgen van het Europese kampioenschap ropeskipping voor teams in Engeland een ware zegetocht gemaakt. Bij de senioren behaalden The Handles Deinze twee titels terwijl het juniorenteam van Recrean Skippers Oudenaarde ook een gouden medaille veroverde. ,,Negen Belgische teams en acht medailles, we zijn uitermate fier op deze prestaties'', aldus de vzw Bond voor Lichamelijke Opvoeding.

Euforie in het Engelse Loughborough waar de Belgen in zowat iedere categorie op nadrukkelijke wijze hun visitekaartje achterlieten. The Handles uit Deinze lieten zich het meest opmerken. Het seniorenteam met Mathias De Jans, Maarten Goedemé, Benjamin Mahy en Simon Mahy maakte zijn favorietenrol helemaal waar: de jongens sprongen een wereldrecord speed en lieten concurrenten Oostenrijk en Duitsland ver achter zich. Bij de open teams senioren waren The Handles Deinze alweer de besten. Hier haalden Dries Degraeve, Stefanie Lisabeth, Caroline Maes, Loïc Mahy en Jonas Vermeulen het voor een Duits en een Antwerps team.

Dat wordt feesten vanavond in Deinze wanneer The Handles terugkeren. De succesvolle club dankt zijn vele titels op nationale, Europese en wereldkampioenschappen aan een stevige organisatie, een gezellige sfeer, strakke trainingen, een vaste structuur en eindtermen voor alle categorieën. Een enthousiaste supportersclub steunt de tweehonderd leden in al hun prestaties.

Bij de open teams junioren sprongen Willem Tack, Wouter Tack, Lien Van den Broek en Marien Vermeulen van Recrean Skippers Oudenaarde naar de hoogste podiumplaats. Ze tekenden voor een nieuw wereldrecord double Dutch freestyle. Antwerpen haalde hier zilver.

Bij de dames senioren was Siluskip Zele de beste. In de reeks junioren won een Hongaars team voor Antwerpen. Derde werden Jorien De Vos, Eva De Wever, Liesbet Van Cauwenberghe en Leen Van de Moortel van Recrean Skippers Oudenaarde.

,,We wisten dat we veel talent mee hadden maar van zo'n succes hadden we nooit durven dromen'', aldus de Bond.

(JRZ)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio