Groen licht voor uitbouw dagverzorgingscentrum

Blankenberge - Het stadsbestuur, OCMW en bouwmaatschappij Lindenhof hebben een protocolovereenkomst ondertekend waardoor het dagverzorgingscentrum De Vierboete definitief van start kan gaan. Het centrum voor dagopvang biedt plaats aan vijftien personen.

Het dossier voor het verzorgingscentrum is al vier jaar geleden opgestart, maar raakte nu pas afgerond. Volgens voorzitter Philip Konings gaat het om een ruiloperatie waarbij drie partijen betrokken zijn. ,,Het dossier was niet zo evident omdat naast de drie lokale partijen ook verschillende voogdijoverheden hun goedkeuring moesten geven. De Vlaamse Huisvestingsmaatschappij stelt dat het Lindenhof door de enorme vraag naar sociale woningen niet zomaar een deel van het patrimonium mocht afstaan.''

Volgens OCMW-voorzitter Eric De Ville is er een duidelijke behoefte aan de uitbreiding van het dagverzorgingscentrum. ,,Het OCMW gaat ervan uit dat een dagcentrum zo dicht mogelijk bij een rusthuis moet liggen omdat van daaruit de nodige service kan worden geboden. Het centrum is al opgestart in 2001 en kent een gemiddelde dagbezetting van dertien personen. Het centrum wordt nu uitgebreid naar vijftien bedden en wordt verplaatst naar de voorzijde van de Masereellaan waar ook een aparte ingang wordt voorzien.'' (NM)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio