Gemeentemandatarissen: ,,Liever zeventig dan vijftig''

Op de voorstelling van de streefbeeldstudie van de provincieweg N46 spraken enkele gemeentemandatarissen hun teleurstelling uit over de plannen om de huidige snelheidslimiet van zeventig kilometer per uur op bepaalde plaatsen te verlagen naar vijftig kilometer.

,,Er gebeuren meer ongevallen door te traag te rijden dan te snel'', zei SP.A-burgemeester De Loor van Zottegem. ,,Zeventig kilometer per uur is een veilige limiet. Wie trager wil rijden kijkt meer naar zijn snelheidsmeter dan naar het verkeer. Dat was ook de mening van CD&V-schepen Dirk De Rouck van Erpe-Mere en van de Zottegemse CD&V'er Marc Roman. Op die stroken worden zelfs voorzichtige automobilisten geflitst voor snelheidsovertredingen, zegden ze.

Planontwerper Jo Van De Sijpe van studiebureau VDS zei dat de snelheidsbeperking van vijftig kilometer per uur niet enkel via verkeersborden zal worden aangegeven maar tegelijk moet worden afgedwongen door fysieke veranderingen in de weg zoals versmallingen en poorteffecten. De snelheidslimiet wordt pas verlaagd wanneer alle ingrepen gebeurd zijn. (HLS)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio