Johan De Vadder: ,,Al 4.500 mails beantwoord''

Johan De Vadder uit Burst kan meepraten over misbruik door kettingmails. Een onbekende gebruikte zijn naam, e-mailadres en telefoonnummer voor een kettingmail om zijn fictief doodziek dochtertje van een gewisse dood te redden.

,,In mijn naam wordt opgeroepen de e-mail door te sturen naar vrienden en kennissen om zo fondsen te verzamelen voor de behandeling van mijn tienjarige dochtertje Rachel dat aan een dodelijke vorm van hersenkanker lijdt'', zegt Johan De Vadder.

,,Maar ik heb helemaal geen ziek dochtertje. Alles is uit de lucht gegrepen. Enkele maanden geleden kreeg ik de eerste reacties op die mail vanuit Nederland. Mensen betoonden hun medeleven en vroegen of ze nog op een andere manier konden helpen. Er kwamen zelfs reacties van handopleggers, gebedsgenezers en duiveluitdrijvers die hun diensten aanboden. Ik mailde hen terug dat de mailboodschap fictief was en dat ik geen hulp behoefde.''

,,Maar intussen komen er steeds meer reacties uit alle hoeken van het Vlaamse land. Ik verstuurde vandaag mijn 4.500ste antwoordmail, een standaardtekst. Maar ook mijn telefoon staat niet meer stil. Ik ben verplicht mijn antwoordapparaat constant in te schakelen. Sommige reacties zijn ontroerend. Individuele kinderen en hele klassen onder leiding van hun leraar bieden hun diensten aan om inzamelacties te starten, verenigingen willen eetfestijnen organiseren en sommige ouders vertellen me van hun eigen miserie met zieke of overleden kinderen. Ik dreig er het noorden bij te verliezen. Vraag aan uw lezers om geen reacties meer te sturen en om geen kettingmails meer door te sturen.'' (HLS)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio