Albanese verdachte in Oostends milieu ingerekend

OUDENBURG - De Albanees Edmond Hoxha (28) stak vrijdagavond in de Mariastraat in Oudenburg Wilfried Pollet (50), echtgenoot van CD&V-gemeenteraadslid Ingrid Dewachter en zelf werkleider van de stad, neer. De Albanees vermoedde dat de werkleider er een relatie met diens bloedmooie echtgenote Carima Meziane op na hield. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De voortvluchtige Albanees werd zaterdagavond in Oostende ingerekend, terwijl hij zich in het Albanese milieu schuil hield.

De poging tot doodslag gebeurde zaterdagavond in de Mariastraat in hartje Oudenburg. Na een wekelijkse rit stopte de wagen met daarin Wilfried Pollet (50), werkleider van de stad Oudenburg, en diens echtgenote Ingrid Dewachter, CD&V-gemeenteraadslid, ter hoogte van café De Reisduif.

Volgens de vrouw, die als enige getuige van de feiten is, hield Hoxha tegelijkertijd met zijn auto halt op de parking daarnaast. De Albanees stapte uit en vroeg Pollet even te kunnen babbelen. Toen de Oudenburgenaar dat afwees, trok de dader zijn mes en stak de man vele keren. Een van de steken was amper een centimeter van het hart verwijderd. De dader sprong in zijn wagen en vluchtte. De echtgenote van Wilfried Pollet, laborante in het Henri Serruysziekenhuis in Oostende, vorderde zaterdag in de Mariastraat een jeep van een passant op om haar fel bloedende echtgenoot naar het ziekenhuis te brengen. Daar werd hij meteen geopereerd. Zijn toestand blijft kritiek.

Edmond Hoxha, die door Pollet's echtgenote formeel erkend werd, woonde jarenlang in Oudenburg, waar hij trouwde met zijn jonge echtgenote van Noord-Afrikaanse origine Carima Meziane. De vrouw bracht het tot hostess van de officiële evenementen in de stad en begeleidster van de buitenschoolse kinderopvang, maar vluchtte onlangs uit schrik voor haar gewelddadige man. Zaterdagavond nog werd rond haar nieuwe woonst in Luik, waar ze eerder een enveloppe met een kogel van Hoxha kreeg opgestuurd, een speciaal interventieteam in stelling gebracht om haar te beschermen.

Burgemeester eveneens bedreigd

Ook de Oudenburgse burgemeester Ignace Dereeper werd eerder door Hoxha bedreigd omdat die zich, naar de mening van de Albanees, niet verzoenend genoeg had opgesteld in het echtelijke conflict. Na de feitelijke scheiding van het koppel ging de man op de Derbylaan in Oostende wonen. Ook dat huis werd sinds vrijdag in het oog gehouden.

Na intens speurwerk werd Hoxha werd zaterdagavond ingerekend in het Albanese milieu in de Oostendse Montmartrebuurt. Hij werd door het parket ter beschikking van de onderzoeksrechter van Brugge gesteld, beticht van poging tot doodslag.

De feiten vinden hun oorsprong in het vermoeden van de dader dat Pollet er tot voor een tijd een relatie had met zijn mooie echtgenote Carima Meziane.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio