Clown Argo maakt droom van progeriapatiënt waar

Michiel krijgt de bril van Sergio

HOLSBEEK / LUBBEEK - Zieke of mindervalide kinderen kunnen sinds kort bij clown Argo uit Testelt terecht om hun droomwens in vervulling te zien gaan. Zo gebeurde ook met Michiel Vandeweert uit het Limburgse Diepenbeek. Maandag ging hij op bezoek bij Sergio en daarna mocht hij met een ballon met piloot Wim Verstraeten de lucht in. Het werd voor Michiel een onvergetelijke dag.

Michiel was ongewoon stil toen hij samen met clown Argo voor de deur van een grote witte villa stond. Maar hij reageerde opgelucht toen Sergio aan de andere kant van de deur verscheen. Het werd een hartelijke begroeting.

Michiel kreeg van zijn favoriete zanger de bril cadeau die Sergio droeg tijdens zijn optreden op het songfestival.,,Draag er goed zorg voor, want zo is maar één exemplaar,'' drukte hij Michiel op het hart. En de onvoorspelbare Sergio nam Michiel mee naar zijn repetitieruimte voor een demonstratie op zijn drumstel. Hij overstelpte zijn dankbare gast met geschenken. Petten, T-shirts, cd's, kaartjes, rugzakjes, posters en zelfs een levensgrote foto van de vedette kreeg Michiel cadeau. En natuurlijk zette Sergio overal zijn handtekening op. Toen bleek dat mama Godelieve net jarig was, dook Sergio voor haar ook nog een extra geschenkje op.

Maar er stond Michiel nog een verrassing te wachten. Aan het kasteel van Horst in Holsbeek wachtte ballonvaarder Wim Verstraeten het gezelschap op. Michiel reageerde enthousiast en kon niet snel genoeg in de mand kruipen. Samen met pappa, mama en bomma Denise hesen ze ook clown Argo en zijn olifantfiguur Flappie in de mand. Wim Verstraeten maakte al veel mee, maar het was zijn eerste vlucht met een olifant. Michiel had gehoopt dat de ballon richting Lubbeek zou gaan zodat hij Sergio vanuit de lucht nog eens kon begroeten.Maar het ideale weer bracht de ballon na anderhalf uur tot ergens in de buurt van de rockweide van Werchter.

Het was tante Nette , de meter van Michiel die aan de basis lag van deze verrassing.

,,Ik had via tv-Limburg vernomen dat Droomwens van Clown Argo bestond. Ik kreeg snel reactie op mijn brief. Ik wist dat het Michiels droom was om Sergio eens te ontmoeten. Dat was nog nooit gelukt. En hij is geobsedeerd door zeppelins. Clown Argo en zijn knuffel Flappie hebben die dromen nu kunnen waar maken. Ikzelf kon er niet bijzijn, maar ik weet dat Michiel er zal van genoten hebben'', aldus de zus van Michiels moeder die tijdens de middag bij haar familie informeerde, en prompt Sergio-himself aan de telefoon kreeg.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio