Weening baas in Polen

 Weening baas  in Polen

Foto: © EPA

De Nederlander Pieter Weening (Rabobank) schreef de koninginnenrit in de Ronde van Polen (ProTour) op zijn naam. Na 153 km van Piechowice naar Karpacz haalde de Nederlandse belofte het van de Luxemburger Kim Kirchen (Fassa Bortolo) in de spurt.
Weening neemt meteen ook de leiderstrui over van de Italiaan Luca Paolini (Quick Step).

Bongiorno wint GP Misano

De Argentijn Ruben Bongiorno (Panaria) heeft zaterdag in Italië de Grote Prijs van Misano (1.1) gewonnen. De 27-jarige Bongiorno haalde het na 192 km in een massaspurt voor de Italiaan Paride Grillo en de Australiër Brett Lancaster.

Canada ondergaat hartoperatie

De Spanjaard David Canada (Saunier Duval), die vrijdag omwille van een hartprobleem opgaf in de Ronde van Spanje, wordt volgende week geopereerd. ,,Indien alles goed verloopt, zal hij opnieuw kunnen fietsen en zijn professionele carrière verderzetten'', meldde Saunier Duval.

David Willemsens wint veldrit Knesselare

Net zoals de voorgaande seizoenen heeft David Willemsens ook deze keer de conditie vroeg te pakken. Het was nochtans Jan Soetens die de beste start nam in Knesselare. De Belgische beloftenkampioen reed drie ronden alleen voorop maar kreeg nadien het gezelschap van Rudy Van De Sompel en David Willemsens. Laatstgenoemde ging echter vrij snel op zijn eentje door. Van De Sompel en Soetens eindigden afgescheiden tweede en derde.

(GSG)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.