Jongetje in coma na verjaardagsfeestje op school

Peuter (3) stikt in pannenkoek

ZOTTEGEM/OOMBERGEN - Een driejarige peuter ligt in bijzonder zorgwekkende toestand in het ziekenhuis nadat hij zich tijdens een verjaardagsfeestje op zijn school in het Oost-Vlaamse Oombergen in een stuk pannenkoek verslikte.

De peuter zit in het jongste klasje van kleuterschool Klavertje 4 in de Zottegemse deelgemeente Oombergen. Vrijdag was er een klasgenootje jarig. De moeder van de jarige bakte voor die gelegenheid samen met de drie aanwezige juffen van het buurtschooltje pannenkoeken. Wat een feest moest worden, werd helaas een tragedie toen rond 15 uur één van de peutertjes zich in een stuk pannenkoek verslikte.

De schooldirectie beklemtoonde vrijdagavond dat de juffen al het mogelijke hebben gedaan om het jongetje te redden door hem onder andere op zijn rug te slaan. Maar zijn toestand verbeterde niet. Daarop verwittigden ze de hulpdiensten, terwijl ook de plaatselijke huisarts - die vlak naast de school woont - erbij werd gehaald.

Reanimatie

Een MUG-arts van het Sint-Elisabethziekenhuis van Zottegem slaagde er uiteindelijk in het jongetje te reanimeren, en het stuk pannenkoek uit zijn luchtpijp te verwijderen. Het jongetje werd dan onder begeleiding van de Zottegemse politie naar de spoedafdeling van het UZ Gent overgebracht, waar hij sindsdien kunstmatig wordt beademd. Het jongetje bevond zich vrijdagavond in een coma. Artsen zijn somber gestemd, omdat het kind minutenlang zuurstofgebrek heef geleden.

Op school is iedereen bijzonder zwaar aangeslagen door het dramatische voorval. 'Het ene moment vier je uitbundig een verjaardag, seconden later lijkt plots de tijd stil te staan', klonk het gisteren bij de schooldirectie.

Bijstand

De juffrouwen van het buurtschooltje hebben de andere peutertjes tot het einde van de schooldag bij zich gehouden. Nadien werden de juffen zelf opgevangen door de directie van de school. Ook volgende week wordt bijstand voorzien zowel voor het personeel als voor de peutertjes en hun ouders die allemaal van nabij betrokken zijn bij de werking van dit buurtschooltje.

Het peutertje, dat zich verslikte, is niet uit de buurt afkomstig. Hij gaat naar Klavertje 4 sinds hij in het Centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning (CKG) Zonneheuvel verblijft.Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees