Lore Boonen: 'Deze zege komt niet uit de lucht vallen'

Lore Boonen: 'Deze zege komt niet uit de lucht vallen'

Foto: Marc Goyvaerts

Vriendin Lore Vandeweyer was nietsvermoedend naar de autocar van Quick Step teruggelopen en zag geen meter live van de sprint van haar Tom.

'Ik wou Tom opwachten aan de bus, zodat we snel konden vertrekken naar Monaco. Ik had niet direct in de gaten dat hij won. Ik stond bij mijn beste vriendin te babbelen. Ineens kwam mijn vader aangelopen. Hij zei dat Tom gewonnen had. Iedereen wenste me proficiat. Ik ben dus moeten terugkeren naar het podium. Super hé. Ik ben er een beetje zenuwachtig van na toch wel een superdrukke koers. De hele dag was er enorm veel verkeer onderweg naar het parcours.'

'Deze zege kwam niet uit de lucht vallen. Tom heeft nooit aan zichzelf getwijfeld, maar wel aan zijn gezondheid. Hij had buikgriep en had ook hoge koorts. Hij was heel moe toen hij naar de Tirreno vertrok. Toen hij thuis zat, deed hij niets anders dan slapen en nog eens slapen. Ik hoop dat alles nu achter de rug is. Het staat 1-1 tussen Cancellara en Tom. Mooier kan niet. Of Tom volgende week een derde keer de Ronde van Vlaanderen wint? Ik ken te weinig van de koers om daar een antwoord op te geven.' (HC)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.