Steak Number Eight wint Rock Rally

Steak Number Eight wint Rock Rally

Foto: ©GOEDEFROIT MUSIC

Steak Number Eight, een piepjonge band uit Wevelgem, won gisteravond in de Brusselse Ancienne Belgique de finale van Humo's Rock Rally.

De Rock Rally van Humo: het is een wedstrijd die om de twee jaar de grootste belofte uit het Belgische muzieklandschap moet bekronen en dat in het verleden al deed met onder andere Goose en The Hickey Underworld. Die laatste band was gisteren samen met die andere belofte The Blackbox Revelation naar de Ancienne Belgique afgezakt om tussen het eerste en het finale deel van de wedstrijd te tonen hoe het moet.

Vooral The Blackbox Revelation bleek een voorbeeld. Niet louter muzikaal, want terwijl het Brabantse duo gemiddeld nog geen 18 jaar jong is, bedroeg de gemiddelde leeftijd op het podium gisteren amper 21 jaar.

Zoals The Hong Kong Dong, een Gentse groep die de zoon en dochter van Kamagurka in de gelederen telt. Uiteindelijk ging Steak Number Eight, een groep uit Wevelgem (gemiddelde leeftijd: 14) met de pluimen en een geldprijs van 10.000 euro lopen. (kbz)Externe links
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees