VOETBAL 2DE KLASSE

Luc Beyens traint KV Turnhout: ‘Ik ken perfect de weg'

TURNHOUT - De kogel is door de kerk. Luc Beyens (50), de ex-speler van onder meer Club Brugge en RC Genk, wordt de nieuwe trainer van KV Turnhout. ‘Ik wil het werk van René Desaeyere voortzetten én KV Turnhout in tweede klasse houden', benadrukt Beyens.

‘Luc Beyens is een bewuste keuze van het bestuur. Met adelbrieven als profvoetballer bij Club Brugge (negen jaar) en RC Genk (twee jaar). Hij voldeed aan alle parameters van de club. Ervaring in tweede klasse, beschikbaar, akkoord met de duur van het contract (tot het einde van het seizoen), met de jeugd willen werken en akkoord met het spelsysteem. Geen experimenten. Wat niet wegneemt dat Luc zijn eigen stempel kan drukken', verdedigt manager Guy Lenaerts de keuze voor Beyens.

Dat betekent dat het Alex Czerniatynski niet wordt. De ex-Rode Duivel had zijn kandidatuur ingediend. ‘Ik sta te popelen om opnieuw in tweede klasse aan de slag te gaan. Ik zag heel wat wedstrijden in de tweede klasse. Live en op Exqi Sport. René Desaeyere ken ik zeer goed. We volgden samen de pro licence opleiding. Maar ik vrees dat ik niet de enige kandidaat ben bij Turnhout', liet Czernia zich gisteren nog ontvallen.

De nieuwe trainer Luc Beyens is in de wolken met de uitdaging bij tweedeklasser KV Turnhout.

‘Ik ken de meeste spelers van Turnhout. Vorig seizoen was ik coach van Veldwezelt en zaten we samen in dezelfde reeks in derde klasse B. Ik zag dit seizoen enkele wedstrijden in de tweede klasse.'

‘Vrijdag sta ik voor het eerst op het trainingsveld. We gaan keihard werken. Vanaf dag één. Ik woon in Lommel. De afstand tot Turnhout is geen enkel probleem', lacht Beyens.

‘Ik ken perfect de weg hé. Vergeet niet dat ik in de periode 1978-1980 als speler actief was bij Turnhout', frist hij zijn geheugen op.

Luc Beyens, die een getuigschrift A van de KBVB bezit, heeft voldoende trainerservaring. ‘Ik was trainer van Wezel, Hasselt, hulptrainer bij eersteklasser Lommel en nadien trainer van de fusieclub KVSK United. Met die club speelde ik de eindronde en werd ik kampioen. Nadien ging ik nog aan de slag bij Willebroek en Maasmechelen.'

‘Mijn laatste club was Veldwezelt, waar ik dit seizoen opstapte na een aanslepend conflict met de doelman', besluit Luc Beyens.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio