Yasmine (37) kan liefdesbreuk met Marianne Dupon niet verwerken

Yasmine (37) kan liefdesbreuk met Marianne Dupon niet verwerken

Foto: rr

Een schokgolf door de Vlaamse muziek- en televisiewereld. Zangeres en presentatrice Yasmine (37) vond geen uitweg meer na de breuk met haar grote liefde Marianne (38), de mama van haar dochtertje Ella Louise. Ze verhing zichzelf gisteren vlakbij het huis van haar oudere zus Inge waar ze was ingetrokken na de scheiding.

Vol ongeloof en diep geschokt. Zo reageren Belgische muzikanten, televisiemakers en zowat de hele bevolking op het overlijden van Yasmine. De vrolijke Frans - 'ik doe me zo voor, maar eigenlijk ben ik zo niet' - is niet meer.

Yasmine, naast het podium en als de camera's stopten met draaien gewoon Hilde Rens, zag na de breuk met Marianne Dupon geen andere oplossing meer dan zelf uit het leven te stappen. Vlaanderen verliest een grote dame. Een zangeres die uitgroeide van een popsterretje tot een klasbak die tussen de groten mocht en mag staan. Een presentatrice met een vrolijk hoekje af. Niemand die De Rode Loper presenteert zoals zij: met respect voor haar showbizz-collega's, maar altijd met een tikje ironie. 37 pas, maar wat een carrière al.

Politie start buurtonderzoek

Gisteren leek er nog niets aan de hand. Ja, Yasmine was al een tijdje depressief. Ze was zelfs in behandeling. Maar zelfmoord? Dat doen sterke vrouwen als zij niet. Gisterochtend rond de klok van acht verliet ze het huis van haar zus, zonder een woord te zeggen. Helemaal niet haar stijl. Dus schakelde de familie de politie in.

De politie naam de zaak meteen ernstig en startte een buurtonderzoek. Daaruit bleek dat Yasmine vlak voor haar overlijden nog buurwinkel 't Krantenbarreke was binnengestapt om een pakje sigaretten te kopen. De zangeres was een verstokte roker.

Verhangen aan een boom

Uiteindelijk was het wijkagent Johan Smet die Yasmine iets voor 14 uur vond. Ze had zich verhangen aan een boom op een braakliggend terrein langs de Doopput. Yasmine had in het kippenhok van een tuintje van de achterliggende huizenrij een houten poortje gevonden waarmee ze in een boom kon klimmen. Ze verhing zich met een stuk elektriciteitsdraad dat ze daar vond.

De achtertuin van buurtbewoonster Linda grenst aan de lap grond waar Yasmine haar wanhoopsdaad pleegde. 'Ik hoorde sirenes. Ik ging kijken en zag iets in een boom. Ik dacht aan een kwajongensstreek zoals dat hier wel vaker gebeurt. Ik ben toen tot daar gestapt en ik zag dat het een mens was, maar ik heb Yasmine niet herkend. Mijn man is bij de brandweer en vroeg de politie die er al was of hij moest helpen bij de reanimatie. Het was niet nodig, zegden de agenten. Ze was jammer genoeg al dood.' De agent die Yasmine vond, kreeg gisteren psychologische bijstand.

Verslagenheid en ongeloof

Bij de familie van de zangeres was de verslagenheid en het ongeloof gisteren enorm. 'Iemand die zoiets beslist, laat geen signalen achter. Helaas niet', zegt Michel Clavareau. Hij is de schoonbroer van Yasmine, de man van haar zus Inge. 'Toen ik vanochtend naar het werk ging, was er nog niets aan de hand. Toen ik in de namiddag terugkeerde, was het al gebeurd. Ook mijn vrouw, haar zus, heeft niets gemerkt vanochtend. We waren er nochtans voor haar. We vingen haar hier op. Ze was familie. We willen dit in alle stilte en sereniteit verwerken.' Gisteravond was het nog niet duidelijk of Yasmine een afscheidsbrief had achtergelaten.

Yasmine zat héél diep

De zelfdoding van Yasmine werd gisteren overal op ongeloof onthaald. Maar een complete verrassing is het misschien niet. Yasmine zat héél diep. De breuk met Marianne Dupon, haar liefde met hoofdletter L, kon ze niet verwerken. Ze had eerder wat relaties gehad, met vrouwen en vroeger ook met jongens. Maar nooit leek ze zo in vuur en vlam te staan als voor Marianne Dupon, de eerste winnares van De Mol . Acht jaar waren ze samen. In 2003 stapten ze in het huwelijksbootje. 'We zijn nu nog nauwer met elkaar verbonden', zei Yasmine toen. De wereld mocht het weten. Yasmine, zo gesteld op haar privacy, nodigde pers en publiek uit op haar trouwerij.

Haar geluk werd helemaal compleet toen ze twee jaar geleden mama werd. 'Kan geen probleem zijn', zei Yasmine op haar eigen schalkse wijze. 'We hebben twee baarmoeders.' Het was Marianne die beviel van dochtertje Ella Louise. Yasmine liet daarna geregeld uitschijnen dat zij de volgende keer de natuurlijke mama zou zijn.

'Ik red het wel'

Maar zover kwam het niet. Marianne en Yasmine maakten in het voorjaar een einde aan hun relatie. Yasmine knapte helemaal. Met heel veel moeite worstelde ze zich door de finale van het liedjesprogramma Zo is er maar Eén . De kijker zag het niet, maar de presentatrice had eigenlijk geen zin om De Rode Loper te presenteren.

Maar Yasmine was professioneel, en plooide niet. Hoewel: binnenkort ging ze voor een tijdje van het scherm verdwijnen. Eventjes uitrusten.

Eventjes wordt nu voorgoed. De afgelopen weken gonsde het van de geruchten dat het slecht ging met Yasmine. Een weekblad publiceerde foto's van een fel vermagerde zangeres. 'Ik red het wel', was haar reactie in deze krant. Maar ze heeft het niet gered.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees