Kidsjournaal

Tom Boonen wint de Ronde van Vlaanderen! En dat voor het tweede jaar op rij. Boonen wipte in Meerbeke makkelijk over zijn medevluchter Leif Hoste, al zei die achteraf dat hij zich even sterk voelde als Boonen. ,,Ze rijden nu meer dan zestig per uur'', zei Michel Wuyts, terwijl de twee de laatste tien kilometer naar de meet reden. Onvoorstelbaar toch, hoe ze het allemaal doen.

75 miljoen euro. Dat is het toch wel waanzinnig hoog bedrag dat afgelopen vrijdag gewonnen werd door iemand die in België een lotje van Euromillions kocht. 75 miljoen euro. Daar kan je volgens de kranten 3 F16-gevechtsvliegtuigen mee kopen, of anderhalve (top)voetballer. En wellicht half Afrika van de hongerdood redden ook.

Freya Piryns is de kersverse lijsttrekker van de Antwerpse groenen, omdat Mieke Vogels het om gezondheidsredenen wat kalmer aan wil doen. Freya - niet te verwarren met de SP.A-minister! - wil dat supermarkten ondergronds gaan. ,,Boven de grond is er te weinig plaats in de stad, en in die supermarkten kan je toch nooit naar het zonlicht buiten kijken. Dus stop je ze beter onder de grond.'' Een voorstel dat zo eenvoudig logisch en simpel is dat de politiek het wellicht nooit zal goedkeuren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees