Boussoufa maakt Club belachelijk

Boussoufa maakt Club belachelijk

Foto: © BELGA

Zes jaar hadden ze in Gent moeten wachten op een overwinning tegen de aartsrivaal maar wat het Ottenstadion gisteren geserveerd kreeg, maakte dat ruimschoots goed. Speelden de Buffalo's champagnevoetbal? Niet echt, alleen was Club Brugge ontstellend zwak. Tot voor de eerste goal domineerde Club nog enigszins, zonder echt gevaarlijk te zijn. Na het balverlies van Vandelanoitte, de 'speciale' mandekker voor Boussoufa, en de goal van de Amsterdammer die erop volgde, was het hek van de dam. Boussoufa zette de Brugse verdedigers voortdurend voor schut, met nog twee goals tot gevolg.

De mooiste treffer kwam er evenwel na een schitterende combinatie tussen Boussoufa, Foley en De Beule, door die laatste langs Stijnen gestoken. De wereldgoal van Portillo deed er zelfs niet toe want Brugge kon nooit echt de indruk wekken dat het een vuist kon maken. Een ontluisterende nederlaag voor de West-Vlamingen.

(KVU)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.