Overige reacties
-  ANDREAS KLIER (NEGENDE). ,,Plan met Peter is mislukt''De Zwitser Fabian Cancellara trapte wild in het rond. ,,We werden geflikt door de motoren. Boven op de Valkenberg was het verschil een zucht. Boonen en Hoste werden meegezogen door de motoren. Doen ze dat niet, dan rijdt mijn ploegmakker Karsten Kroon ernaar toe. Nu waren de vogels gaan vliegen. Ik wist meteen dat de beslissing gevallen was. Van enige samenwerking was er immers geen sprake.'' (FDG)Karsten Kroon bewees naar eigen zeggen dat hij er goed aan heeft gedaan om naar CSC te trekken, waar hij zijn eigen kans mag gaan. ,,Het scheelde tien meter of ik reed me op het podium'', vond de Nederlander. ,,Eigenlijk wilde ik niet wachten om iets te proberen, want ik wilde wel winnen. Baguet en Pozzato reden echter zo onwaarschijnlijk hard op kop, dan aanvallen niet kon.''

ANDREAS KLIER (NEGENDE). ,,Plan met Peter is mislukt''

Andreas Klier eindigde negende en had er behoorlijk de pest in. ,,Dit is een enorme ontgoocheling. Al een aantal jaren heb ik het gevoel dat ik de Ronde van Vlaanderen kan winnen. Dit jaar had ik er echt mijn zinnen op gezet. Met trainingsmakker Van Petegem sloot ik een pact op de Berendries. Daar spraken we af om op Tenbosse aan te vallen. Eens boven stond de wind er in het voordeel. Dat is een niet gering voordeel om een kloof te slaan. Op de Valkenberg was het precies andersom. Vooraleer wij onze troeven zouden uitspelen, was de beslissing al gevallen.''

,,Quick Step-Innergetic was superieur. Baguet en Pozzato waren luxehelpers, Bettini een bekwame waakhond. Discovery Channel en CSC hadden twee pionnen in de kopgroep en konden dat uitspelen. Ik was te snel geïsoleerd voorin en vond nooit de pasmunt om de uitval van Hoste en Boonen te beantwoorden.'' (FDG)Erik Zabel kon een poos de indruk wekken mee te dingen naar de vetste prijzen, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een elfde stek. ,,Mijn benen werden afgesneden op de Koppenberg, waar ze vlak voor mijn neus onderuitschoven en ik te voet naar boven moest. Tot dan zat ik altijd in de kop van de groep. Ik slaagde er nog wel in om terug te keren, maar die remonte kostte me dan ook mijn beste krachten.''

Hetzelfde verhaal bij zijn Milram-maat Petacchi, ook letterlijk te voet gesteld op de Koppenberg. ,,Ik bleef nadien een hele poos hangen op een paar honderd meter van Zabel en co, maar aanpikken zat er niet in. Daar ging ik mentaal van kapot. Aan de voet van de Eikenberg stopte ik. Gent-Wevelgem is een andere koers, zal ik dan maar besluiten zaker?'' (PDK)Juan Antonio Flecha (Rabobank) was ontroostbaar met zijn twaalfde plaats. ,,Ik ben mateloos ontgoocheld. Op de Koppenberg stond ik eensklaps dwars. Ik kwam nog wel terug, maar ik had niet de benen om te winnen. Ik wist wel dat de Valkenberg dé ideale plek was voor wie nog power had. Ik moest passen. Ik hoop dat ik gerecupereerd ben voor Parijs-Roubaix. Dat is een minder gecompliceerde koers dan de Ronde waarin je met zoveel meer factoren moet rekening houden. Maar eerst is er nog Gent-Wevelgem waarin ik wil revanche nemen op wat twaalf maanden geleden is gebeurd. Herinner je je nog hoe Mattan won?'' (HC)

Roger Hammond (Discovery Channel) hield een wonde net onder zijn rechterknie én 14 hechtingen over aan zijn val in de aanloop naar de Oude Kwaremont. ,,Het wordt afwachten voor de volgende koersen. Gent- Wevelgem lijkt niet haalbaar. Parijs-Roubaix? Roger is een sterke vent'', aldus ploegleider Dirk Demol.

Kevin Van Impe heeft schaafwonden, een gezwollen knie en last van de schouder. Tot nader order blijft hij in de kern voor Parijs-Roubaix.

Michael Barry , al gevallen na 68 km wedstrijd, stelt het minder goed. Enkele ruggenwervels zijn geraakt waardoor hij out is voor minstens zes weken. (FRB)

Wim De Vocht (Davitamon-Lotto) kwam gisteren na 121 kilometer ten val. In het ziekenhuis van Oudenaarde werd twee ribbreuken vastgesteld. Er wordt ook gevreesd voor een elleboogbreuk.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.