Dembele knalt zijn zevende binnen

FRANKRIJK

Luigi Pieroni mocht pas tien minuten voor tijd invallen bij een gelijkspelend Auxerre. Bij tegenstander Lille stond jeugdinternational Kevin Mirallas toen al dik tien minuten op het veld als vervanger voor doelpuntenmaker Odemwingie (ex-La Louvière).

NEDERLAND

Roda nam weerwraak voor de bekeruitschakeling tegen Ajax door de Amsterdammers - met Thomas Vermaelen na zijn speeldag schorsing weer in de ploeg - met het kleinste verschil te verslaan. De verdediging van Vincent Lachambre hield stand. Bij Feyenoord vierde rechtsachter Pieter Collen mee na de demonstratie Kuijt-Kalou in Groningen. Met zijn zevende treffer van het seizoen behoedde Moussa Dembele Willem II en doelman Tristan Peersman voor nieuw verlies tegen ADO.

ITALIE

Basispion Walter Baseggio hield met rode lantaarn Treviso verdienstelijk leider Juventus op een brilscore. Gaby Mudingayi kwam niet aan de bak bij Lazio, dat de punten deelde met Empoli.

DUITSLAND

Wél linksback Filip Daems in de basis bij Borussia Mönchengladbach, geen Wesley Sonck te bespeuren in de (gewonnen) partij tegen die andere Borussen uit Dortmund. De spits kwamniet van de bank los, terwijl Bernd Thijs niet eens in de selectie zat. Peter Van der Heyden moest met Wolfsburg een tegengoal incasseren van Peter Van Houdt , die op de bank begon bij Duisburg.

SCHOTLAND

De Glasgow Rangers wonnen makkelijk van Dundee United, met een geïnspireerde Thomas Buffel de volledige wedstrijd in de ploeg.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.