Vernieuwing van station kostte ruim een miljoen euro

Vernieuwing van station  kostte ruim een miljoen euro

Het vernieuwde station is het visitekaartje van de NMBS voor de 2.150 reizigers die er dagelijks op de trein stappen. Foto: © DGW

SINT-TRUIDEN - De stationsbuurt die tien jaar geleden er nog verloederd bijlag, werd in een nieuw kleedje gestopt. Het vernieuwde gebouw is voorlopig de kroon op het werk. Maar de komende jaren zoekt de NMBS ook uitbreiding van de parkeergelegenheid aan de achterkant van het station. De werken hebben een miljoen euro gekost.

Minister van Overheidsbedrijven Johan Vande Lanotte (SP.A) was gisteren aanwezig bij de officiële ingebruikneming. ,,In een samenwerkingsverband tussen de NMBS, De Lijn en de stad zijn we erin geslaagd de buurt in minder dan tien jaar nieuw leven in te blazen en een nieuw uitzicht te geven. Het stationsplein werd vernieuwd. Het jeugdhuis vond er een stek en ook de horeca en verschillende handelszaken vestigden zich opnieuw in de omgeving'', zegt burgemeester Ludwig Vandenhove (SP.A).

Gedelegeerd NMBS-bestuurder Janny Haeck schetste de werken die het afgelopen jaar plaatsvonden en ruim een miljoen euro kostten. De helft van het bedrag ging naar de gevelrenovatie en het werk aan daken. Het interieur werd klantvriendelijk en functioneel ingericht. De NMBS besteedde vooral aandacht aan veiligheid en comfort voor klant en personeel. De wachtzaal biedt zitruimte en een krantenwinkel. Hij geeft toegang tot een vernieuwd buffet. Aan beide zijden van het gebouw staan overdekte fietsenstallingen.

De NMBS investeert de komende jaren nog meer in de buurt van het station. De voetgangerstunnel wordt doorgetrokken tot op het stationsplein en aan de kant van Nieuw Sint-Truiden achter het station wordt de parking uitgebreid. De uitgebreide parking sluit aan op de aanleg van een nieuwe wijk van achthonderd woningen, die daar vanaf dit jaar worden gebouwd.

(ELS)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio