Eten & Drinken

Eenvoud siert

Eenvoud siert

Bruno Dethier en Sonia Geraets: sant in eigen land. Foto: © MINE DALEMANS

Ook eenvoudige gerechten moeten lekker zijn en kan je mooi combineren. ,,Ik wil in elk geval geen zotte dingen doen'', stelt chef Bruno Dethier van Laurus. ,,Wel met betaalbare prijzen en goed koken een culinair verschil maken.''

Vlakbij staat het station van Zolder en wat verder ligt de boeiende gerestaureerde mijnsite. Het vier jaar oude Laurus bestaat uit twee zaaltjes: het ene heeft iets huiselijks, het andere toont een puntdak en is goed geschikt voor families of groepjes. Beide ruimtes zijn de vroegere schuren van een oude boerderij die heropgebouwd werd als restaurant. Daarbij zijn oude materialen gebruikt en daarom kun je nu naar mooie deuren en kasten kijken.

Dit is duidelijk een familiaal restaurant waar vooral mensen uit de eigen streek komen. Bruno Dethier en zijn vrouw Sonia Geraerts zijn dus wel sant in eigen land. Op een groot zwart bord staan de suggesties. Aan alles zie je dat het paar op veilig speelt. De menukaart is kort en klassiek, genre kippenfilet met scampi of sint-jakobsvruchten omwikkeld met spek en fris groen (basilicum en boontjes).

Er staan drie soepen op de kaart: dat zullen de plattelandsklanten wel waarderen. Er zijn ook drie pasta's en dat zie je in Limburg wel vaker. Dethier kookt licht en zet niet aan tot groot sausverbruik: er komt bij de smakelijke hertenfilet een sauskommetje apart op tafel. Altijd een mooie geste. Niemand mag met honger naar huis en daarom zijn de porties nogal substantieel.

De wijnkaart is zeer eenvoudig gehouden. Het beperkte aanbod aan wijnen staat op papier geschreven: 7 rode en 9 witte, in hoofdzaak Franse. De huiswijn kost 15 euro, andere wijnen van 24 tot 85 euro.

Voorgerechten kosten van 15 tot 20 euro, hoofdgerechten 17 tot 24 euro. Het menu van de chef (drie gangen, ook als lunch bedoeld) betaal je 28 euro (met wijnen 40 euro), het 'Even genieten'-menu (vier gangen) kost 43 euro (60 euro met wijnen). op het bord 7/10 bediening 7/10 sfeer 7/10

Laurus, Stationsstraat 67, Heusden-Zolder, tel. 011-53.11.14.

Corrigeer