Gent verwacht 2.000 rouwenden voor begrafenis Wouter Weylandt

GENT - Naar schatting tweeduizend familieleden, vrienden, collega's, supporters en wielerliefhebbers zullen vandaag aanwezig zijn op de begrafenis van Wouter Weylandt in Gent. Op het Sint-Pietersplein werd gisteren alles in gereedheid gebracht. Wie niet in de kerk geraakt, zal de uitvaartdienst buiten op groot scherm kunnen volgen.

De imposante Sint-Pieterskerk in Gent vormt deze voormiddag het decor voor de begrafenis van Wouter Weylandt, de Gentse wielrenner die vorige week maandag het leven liet bij een zware val in de Ronde van Italië. Vierhonderd stoelen staan er opgesteld. Zij zijn hoofdzakelijk voorbehouden voor de familie, vrienden en collega's van Weylandt. Nog eens 400 à 500 mensen kunnen rechtstaan in de kerk. Omdat er veel meer volk verwacht wordt en omdat de familie van Wouter iedereen de kans wil geven om afscheid te nemen, staat er buiten op het Sint-Pietersplein een groot scherm opgesteld. De beelden die de VRT tijdens de begrafenis maakt, zullen er rechtstreeks te zien zijn. 'Wij doen dat op vraag van de familie', zegt VRT-opnameleider Rudy Mortier. 'Wij zetten 25 à 30 mensen in om de uitvaartdienst in beeld te brengen.'

Tussen 7.30 en 8 uur deze ochtend zullen zo'n vijftien vrienden van Wouter Weylandt de kist de kerk binnendragen. Tot 9.45 uur kunnen supporters een laatste groet brengen. Vanaf 10 uur is het de beurt aan familieleden en vrienden. De uitvaartdienst begint om 11 uur.

Corrigeer

MEER NIEUWS