Gemeente heeft na vele jaren opnieuw tennisclub

Tennis in de velden

Tennis in de velden

Tennisclub Neveldree verwacht veel nieuwe leden aan de Hansbekestraat.

NEVELE/ MERENDREE - ,,Hopelijk komen er zo'n vedetten uit onze club", zei voorzitter Jean Vanderstuyft bij de voorstelling van de nieuwe tennisclub Neveldree, en hij toverde kleppers als Kim Clijsters, Justine Henin en Roger Federer op het scherm. Maar nòg belangrijker: vanaf 10 april kan er voor het eerst in vele jaren opnieuw getennist worden in de gemeente.

In veel gemeenten krijgen tennisclubs tennisterreinen cadeau, maar in Nevele moesten ze er hard voor werken en investeren (100.000 euro), al krijgt de nagelnieuwe TC Neveldree wel een jaarlijkse subsidie van 10.000 euro. Een groep gedreven particulieren legde tussen de velden van de Hansbekestraat, langs het Leopoldkanaal, vier tennisterreinen aan. Een rustige locatie, maar dat is misschien wel nodig ook. De twee vorige clubs - de Tennisbeertjes uit Nevele en de Landegemse Tennisvereniging - gingen kopje onder na klachten over geluidshinder door de buren.

Het geloof in een goede afloop bij TC Neveldree is groot. ,,Uit een enquête blijkt dat heel wat Nevelaars grote interesse tonen om een balletje te slaan'', vertelt Vanderstuyft. ,,De dichtstbijzijnde tennisclubs zijn in Zomergem, Deinze en De Pinte, maar dat is te ver voor de jeugd om met de fiets naar toe te rijden.''

Oud-voetballersMomenteel telt de club 35 leden, maar er wordt gemikt op tweehonderd. ,,Veel Nevelaars die aangesloten zijn bij een andere club willen overstappen maar hadden al hun lidgeld betaald bij hun oude club om zeker te spelen.'' Een inschrijvingsdag op 16 april van 14 tot 17 uur moet dat ledenaantal optrekken.

Momenteel liggen de vier gravelterreinen klaar, eerstdaags wordt er ook nog een stacaravan geplaatst die als tijdelijk clubhuis moet dienen. ,,Voor de nabije toekomst hebben we plannen voor een overdekte tennishal én een cafetaria, maar het ruimtelijk structuurplan laat dit voorlopig niet toe.''

Er zal ook samengewerkt worden met een tennisschool, die jonge spelers moet opleiden tot goede tennissers. Goede (oud-)sporters heeft de club in ieder geval al. Eén van de leden is Laurent Dauwe, oud-speler van AA Gent, Moeskroen en Westerlo. En misschien komt er nog wel een andere bekende sporter een balletje slaan bij Neveldree. Ook de naam van Krist Porte is al gevallen.

Voor meer info t.c.neveldree@telenet.be of op nummer 0496/577.160.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio