Afvalmonument orgelpunt van anti-zwerfafvalactie

EEKLO - Op het Herbakkersplein werd gistermiddag een heus afvalmonument onthuld: het gaat om een chaotisch gestapelde maar fleurig ingeklede hoop (vaat)wasmachines, een werk van de leerlingen van het PTI, Sint-Leo en de stedelijke groendienst. Het monument, het orgelpunt van een tiendaagse anti-zwerfafvalactie, blijft tot september staan.

,,We hebben een drukke periode achter de rug'', zegt milieuschepen Dirk Van de Velde. ,,We hebben de Eeklonaren proberen te sensibiliseren om het restafval in de vuilniszak te verminderen. Dat kan door composteren, maar ook door selecteren. Interessant was ook het bezoek van de Duurzame Keukenbus en de informatieavond over herbruikbare luiers.''

Gisteren trokken de leerlingen van alle Eeklose scholen door de stad op zoek naar zwerfafval. ,,In totaal waren 1.400 leerlingen op tocht, en hun buit is toch wel indrukwekkend!'', aldus nog schepen Van de Velde, die het afvalmonument officieel mocht onthullen.

Het ijzeren gevaarte is een creatie van de leerlingen van het PTI, o.l.v. Guido De Wolf, en moet de Eeklonaren er visueel aan herinneren dat afval voorkomen belangrijk is. De beplanting errond en in de kleurrijke bloembakken, is dan weer het werk van de leerlingen van de land- en tuinbouwschool Sint-Leo, o.l.v. Luc Verheecke, samen met de stedelijke groendienst o.l.v. Gratiën Dhaeyere. (EMV)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio